Мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення пройшов біля Меморіалу Слави

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення пройшов біля Меморіалу Слави

Сьогодні, 8 травня, у м. Сєвєродонецьку відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, у яких взяли участь керівництво області та міста, представники духовенства, силових структур області, ветерани війни, учасники антитерористичної операції, учнівська молодь, представники політичних партій та громадських організацій, мешканці міста.

На братській могилі «Меморіал Слави» до початку мітингу-реквієму звучали тематичні пісні, виступив камерний квартет Луганської обласної філармонії.

Голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у своєму виступі зауважив, що відзначаючи День пам'яті та примирення у ці травневі дні, ми сумуємо за загиблими. 

«Ми нескінченно вдячні нашим ветеранам за 70 років миру і спокою на українській землі. Глибока шана всім учасникам антитерористичної операції, усім, хто сьогодні на передовій. Ми пишаємося їх сміливістю і жертовністю. У пам’ять про всіх тих, хто загинув в ім’я України, хто проливав і проливає зараз за неї свою кров, кожен з нас повинен піднятися до високої відповідальності за державу, за родину і за власну долю», – зазначив Юрій Гарбуз.

У цей складний час він закликав усіх присутніх до миру, терпимості і взаємної поваги.
Панахиду за загиблими в роки Другої світової війни провів архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим.

У своїй промові він сказав, що у ці травневі дні ми вшановуємо загиблих і поминаємо близьких і родичів, які давно пішли з життя, та підкреслив, що кожен нинішній воїн повинен мати таку ж віру і відданість, як ветерани Великої Вітчизняної війни, і побажав, щоб всі українські воїни живими повернулися у свої домівки, до своїх дітей.

У рамках заходу голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації почесними грамотами облдержадміністрації нагородив трьох учасників бойових дій, активістів ветеранського руху.

Учасники мітингу-реквієму поклали гірлянду Слави та квіти до братської могили.

Последние комментарии