Біля Старогнатівки правоохоронці викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки - полковник Андрій Лисенко

Біля Старогнатівки правоохоронці викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки - полковник Андрій Лисенко

У зоні АТО біля Старогнатівки, що на Донеччині, українські спецслужби спільно з поліцією викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки. "Під час обшуку автомобіля, що прямував до Гранітного, правоохоронці знайшли шість тротилових шашок, 126 детонаторів та протипіхотну міну МОН-50. Водій зізнався, що вантаж мав бути доставлений до Волновахи, звідки вибухівка мала потрапити в мирні області України", - розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

У Щасті Луганської області СБУ виявили схрон, що містив зенітно-ракетний комплес “Ігла”, гранатомет РПГ-26, тротил та три ящики з набоями калібру 7,62 мм.

У Луганській області СБУ виявила незаконну діяльність бізнесмена, який фінансував бойовиків із так званої «ЛНР». "Чоловік зареєстрував підприємства на тимчасово  неконтрольованій території Луганської області та продавав там газ, метан і  продовольчі товари сплачуючи “податки”до “бюджету ЛНР”. Підозрюваний затриманий, триваєслідство", - пояснив речник АПУ з питань АТО. На Луганському напрямку не зафіксували жодної провокації з боку бойовиків. На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності. "Ворог як і раніше провокує українських військових на відкриття вогню у відповідь поблизу Авдіївки, обстрілюючи їх позиції з гранатометів та стрілецької зброї. Інші епізоди порушення тиші ворогом зафіксовані в районі Світлодарського водосховища та Донецького летовища", - розповів полковник Лисенко.

На Маріупольському напрямку бойовики не застосовували важке озброєння. Короткотривалі провокації з їхнього боку відбулися у Гранітному, Гнутовому та Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає. Троє військових отримали поранення у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої поблизу селища Бахчовик Волноваського району. "Після надання медичної допомоги військовослужбовці повернулися до свого підрозділу", - додав речник АПУ з питань АТО.

Последние комментарии