На Луганщині розпочався призов на строкову службу до лав Збройних сил України

На Луганщині розпочався призов на строкову службу до лав Збройних сил України

5 травня у міському військовому комісаріаті Сєвєродонецька за участю заступника голови, виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка відбулася нарада військових комісарів міст і районів Луганщини. Захід присвячений проходженню весняної призовної кампанії 2016 року.

Заступник голови облдержадміністрації нагадав, що весною поточного року призов проводиться з 5 травня до 30 червня. Призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку й не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» передбачено призивати придатних для цього за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку. 

Юрій Клименко попросив своєчасно підготувати відповідні документи обласній призовній комісії для надання відстрочки від призову громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 20 років для усунення розбіжностей між відповідними Указом Президента України та Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації доручено вирішити питання щодо укомплектування лікарями-спеціалістами та медичним інструментарієм обласну, міську та районні призовні дільниці під час проведення призову громадян на строкову військову службу навесні 2016 року.

«Нам потрібно підготувати захисників, які у майбутньому зможуть захищати нашу державу», – відзначив Юрій Клименко.

Додатково повідомлено, що Указом Президента України від 24.09.2014 № 744/2014 Міністерству оборони України разом із Національною гвардією України, Державною спеціальною службою транспорту запропоновано вжити невідкладних заходів щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях.

Последние комментарии