В загальноосвітніх закладах Сєвєродонецька проводиться День цивільного захисту.

В загальноосвітніх закладах Сєвєродонецька проводиться День цивільного захисту.

Протягом багатьох років у всіх загальноосвітніх закладах Сєвєродонецька в квітні-травні проводиться традиційний День цивільного захисту.

Цей день є своєрідним підбиттям підсумків роботи з навчання основам безпеки життєдіяльності й цивільного захисту, що впродовж року проводилася в навчальному закладі. Крім того, це ще й підготовка школярів до дій у найпоширеніших екстремальних ситуаціях, які характерні для довгоочікуваних літніх канікул.

Своєрідний марафон цікавих і корисних заходів пройшов 22 квітня у середній загальноосвітній школі №20 м. Сєвєродонецька. Для дітей було проведено практичні заняття з надання першої допомоги постраждалим, виставки малюнків, стіннівок і фотографій, тренування з користування індивідуальними засобами захисту, презентація класних куточків «Пам’ятай, як діяти в надзвичайних ситуаціях». Учні 5-х та 6-х класів зустрілися з представниками Датської групи з розмінування «Обережно! Міни!». Старшокласники взяли участь у грі брейн-ринг за темою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої продемонстрували глибокі знання питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. З метою відпрацювання дій за сигналом «Увага всім!» діти та дорослі організовано та швидко покинули школу. І тут їм на радість із ввімкненими сиренами на шкільне подвір’я примчали пожежні автомобілі. Під захоплені погляди дітей пожежники-рятувальники показали, як працює висувна автоматична драбина, яку подали до вікна школи на третьому поверсі та допомогли спуститися звідти умовному постраждалому. Всі бажаючі могли подивитися, як працює аварійно-пожежне обладнання та отримати відповіді на будь-які запитання.

Підбиваючи підсумки заходів, які проходили в навчальному закладі, слід відзначити, що рівень уваги до питань безпеки за останні, важкі для міста роки, значно зріс. На сьогоднішній день навчання діям у надзвичайних ситуаціях стає одним з головних пріоритетів в процесі виховання підростаючого покоління, адже немає в світі нічого дорожчого за життя та здоров’я дітей. 

 

Сєвєродонецькі міські курси НМЦ ЦЗ та БЖД Луганської області

Последние комментарии