На Луганському напрямку вчора було 4 обстріли з боку незаконних збройних формувань

Протягом минулої доби у зоні АТО найбільш напружена ситуація спостерігалася на Маріупольському напрямку. За добу бойовики здійснили 19 обстрілів, із них 7 – з міномета. «Противник порушує режим тиші по всьому фронту та застосовує міномети й бронетехніку. Три основні «гарячі точки» – це Мар’їнка, околиці Докучаєвська та Широкине», – повідомив Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку бойовики 5 разів обстріляли позиції сил АТО –  на Світлодарській дузі, у Зайцевому та під Авдіївкою, 3 з них – із міномета. «На Луганському напрямку вчора було 4 обстріли з боку незаконних збройних формувань. Усі вони відбулися у Попаснянському районі», – зазначив полковник Мотузяник.

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, 1 – отримав поранення у Мар’їнці. За інформацією розвідки, бойовики за добу втратили у районі промзони Авдіївки 4 загиблими і 6 пораненими. «Також внаслідок «дружнього» вогню отримали поранення 3 бойовиків зі складу так званої «100-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу ДНР»», – зазначив речник АПУ з питань АТО. 

За інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України,  з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. «До Іловайська прибув ешелон з дизельним пальним та військовою технікою – 3 танки, 2 установки «Град» та 2 самохідні артилерійські установки (САУ). До Харцизька прибуло 8 танків Т-72, 4 БМП-2, 4 БМД-2 та 6 гаубиць Д-30. Також військову техніку було доставлено з території Росії до Новоазовська та Краснодона», – повідомив полковник Мотузяник.  Також повідомляється, що найближчими днями бойовики очікують  отримати понад 1 мільярд російських рублів для потреб так званої «ДНР».

  • 28-04.jpg

Последние комментарии