Відпрацьовується процедура забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет на Луганщині

Під головуванням Директора департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Клименка П. М. відбулася робоча нарада за участі  керівного складу Департаменту, КП «Луганська обласна Фармація Північ» та Луганської обласної клінічної лікарні, на якій обговорювалися питання про виконання лікувальними закладами і аптечною мережею області вимог постанови КМУ від 23.03.2016 року № 239 «Деякі питання відшкодування вартості  препаратів інсуліну», а також питання розробки ефективного алгоритму повного і своєчасного забезпечення хворих цукровим діабетом необхідними формами інсулінів.

За результатами наради,  Директором департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА дана низка доручень та акцентовано увагу присутніх на негайному завершенні введення даних про хворих цукровим діабетом у єдиний всеукраїнський Реєстр та на підготовці клопотання на адресу МОЗ України про, як найшвидше, надання коду доступу користувачам третього рівня (аптечні заклади).

У той же час, Луганській обласній клінічній лікарні,  рекомендовано, у короткі терміни завершити роботу з власниками  приватних аптечних мереж, про їх участь у рамках виконання вимог вищевказаної Постанови та розробити відповідний текст угоди про співпрацю  з зацікавленими аптечними мережами.

Критерії, яким мають відповідати суб’єкти господарювання, що планують приймати участь у забезпеченні хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за безкоштовними рецептами лікарів комунальних закладів повинні бути  мінімальними, вказав Клименко П. М.. Це наявність ліцензії на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, провадження господарської діяльності в межах даної області, пішохідна доступність від медичного закладу де виписується рецепт та бажання здійснювати відпуск препаратів інсуліну суб’єктом господарювання.

Последние комментарии