На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші чотири рази

Вчора кількість обстрілів українських позицій у зоні АТО зменшилася. На окремих ділянках фронту – Станично-Луганському районі, Первомайській агломерації, Світлодарській дузі, Донецькому аеропорту – встановилося повне затишшя. На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші чотири рази. У Щасті зафіксували мінометний обстріл з боку бойовиків. Поблизу Трьохізбенки відбулося кілька перестрілок. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. «На Донецькому напрямку відбулося п’ять ворожих обстрілів. Всі, крім одного були мінометними. По позиціях українських військ противник випустив понад 70 мін. Ворог порушив режим тиші у Зайцевому та Авдіївці», - додав він.

За словами речника АПУ з питань АТО, на Маріупольському напрямку, місця найбільшої активності бойовиків – Березове та Широкине. Всього відбулося 10 обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Полковник Лисенко зазначив, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у серед українських військових немає, двоє отримали поранення. Це сталося на Донецькому напрямку, під Зайцевим та Авдіївкою.

Андрій Лисенко розповів, що правоохоронці затримали бойовика, який займався мародерством у Маріуполі навесні 2014 року. «Після звільнення міста зловмисник переховувався на орендованих квартирах, очікуючи на нові вказівки від своїх «кураторів». Під час затримання співробітники Служби безпеки вилучили у нього два пістолети Макарова із набоями», - зазначив речник АПУ з питань АТО. Він додав, прикордонники Краматорського загону виявили схованку зі зброєю в селі Неліпівка Торецької міської ради. У схроні знаходилися набої різного калібру, постріли до підствольного гранатомета, ручні гранати, а також гранатомет РПГ-22 (реактивна протитанкова граната).

Як повідомив Андрій Лисенко, у зоні АТО відновили ремонтні роботи на газопроводі «Мар’їнка — Красногорівка». Під час огляду місцевості виявили дві гранати, що не розірвалися. Він нагадав, що це третя спроба ремонту у 2016 році. Перші дві спроби зазнали невдачі через обстріли з боку незаконних збройних формувань.

  • 23-04.jpg

Последние комментарии