На Луганщині підвели спортивні підсумки 2015 року

На Луганщині підвели спортивні підсумки 2015 року

21 квітня в облдержадміністрації пройшло засідання колегії управління молоді та спорту ОДА, повідомляє прес-служба.

У заході взяли участь працівники управління молоді та спорту, представники структурних підрозділів міст та районів, директори обласних ДЮСШ та керівники обласних комунальних установ.

Відкриваючи засідання голова колегії – начальник управління молоді та спорту Антон Волохов зазначив, що в останні роки Луганщину асоціюють лише з війною, і для того, щоб це виправити, треба діяти спільними зусиллями та відновлювати імідж регіону.

«У 2015 році було важко всім, проте ми вистояли і сьогодні треба разом боротися за спільну справу – відновлення спортивної Луганщини. Ми повинні розвивати спорт, підтримувати молодіжні ініціативи, адже за молодим поколінням майбутнє», – підкреслив Антон Волохов.     Так, лише за минулий рік спортсмени Луганської області вибороли на рейтингових змаганнях:  Світових та Європейських першостях – 78 медалей, чемпіонатах і кубках України – більше 570 медалей.

В області було проведено понад 80 обласних змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, в яких взяли участь більше 3 000 спортсменів Луганщини.

На кінець року в 24 ДЮСШ та 5 комунальних установах регіону займалися понад 8,5 тисяч юних спортсменів.

Також начальник управління молоді та спорту розповів про основні плани на поточний рік.

«По-перше, ми повинні відновлювати спортивну інфраструктуру, по-друге – розвивати масовий спорт в містах та районах області, по-третє – зберегти тренерів та спортсменів за областю. У нас є талановиті спортсмени і тренери. Тільки спільним зусиллями ми зможемо відновити той спортивний потенціал, який був в області до війни, – підкреслив Антон Волохов.

Крім цього, в ході колегії були заслухані питання спортивної сфери, які виникають в містах та районах області та шляхи їх вирішення.

По завершенню заходу було підведемо підсумки роботи спортивних організацій області за 2015 рік та відзначені переможці.

Так, з розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту переможцями стали: серед міст Сєвєродонецьк, серед районів – Старобільський.

За підсумками фізкультурно-масової роботи організацій серед міст першим став Лисичанськ, серед районів – Старобільський.

За підсумками спортивно-виховної роботи серед СДЮСШОР перше місце у Луганської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Олімпійська надія»; серед ДЮСШ – першими стала КДЮСШ№2 (м. Сєвєродонецьк).

Последние комментарии