Андрій Лисенко: Минулої доби жоден український військовий не загинув

Андрій Лисенко: Минулої доби жоден український військовий не загинув

Минулої доби бойовики, які підтримуються Росією, 61 раз обстрілювали позиції сил АТО. Жоден український військовий не загинув. На Луганському напрямку незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції в районі Станиці Луганської, а БМП бойовиків атакувала сили АТО між Трьохізбенкою та Кримським. Ряд провокацій бойовиків із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів було зафіксовано поблизу Щастя, села Кримське та Попасної. Про це розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку активність бойовиків впала більш ніж вдвічі – сили АТО зафіксували 33 обстріли. Районом найбільшої активності бандформувань залишається Авдіївка, де відбувались мінометні обстріли. Жодного разу бойовики не порушили режим тиші у Зайцевому. Втім, на північний захід від тимчасово окупованої Горлівки, поблизу селища Ленінське,  БМП бойовиків обстрілювала українські позиції впродовж півгодини. Поблизу селища Верхньоторецьке та Донецького аеропорту бойовики провели ряд провокацій. “На Маріупольському напрямку ворог не припиняє обстрілювати українські позиції поблизу Красногорівки та Мар’їнки з мінометів. Бойовики застосували 82-мм міномети поблизу сіл Тарамчук та Березове Мар’їнського району та випустив по одній міні калібру 120 мм по позиціях поблизу Старогнатівки та у Широкиному. Загалом, на цьому напрямку ворог порушив режим припинення вогню 20 разів”, - розповів речник АПУ з питань АТО. За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення.

Як повідомив речник АПУ з питань АТО, співробітники СБУ викрили у Львові жінку-військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах. Встановлено, що вона мала доступ до секретної інформації і водночас розповсюджувала у мережі російську пропаганду, закликала до насильницької зміни конституційного ладу, пропагувала ухилення від мобілізації. “Також українські правоохоронці вилучили на блокпосту поблизу Слов’янська нелегальні боєприпаси – 33 набоїв та 2 гранати. Їх перевозив демобілізований військовослужбовець ЗСУ. Нагадуємо, що «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» – це стаття Кримінального кодексу, яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років”, - завершив свій виступ полковник Лисенко.

  • 16-04.jpg

Последние комментарии