Представники так званих «ЛНР»-«ДНР» взяли у заручники співробітника місії ООН – полковник Андрій Лисенко

Представники самопроголошених «ЛНР-ДНР» взяли у заручники співробітника місії ООН, громадянина України з дипломатичним імунітетом, та утримують його у підвалі в Донецьку. «Представники незаконних збройних формувань утримують його під надуманим приводом та не допускають представників міжнародних гуманітарних місій. Українська дипломатія докладає зусиль до його звільнення», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає; 8 отримали поранення: 3 – внаслідок обстрілів, ще 5 підірвалися на фугасі на БМП. Найбільш напружена ситуація – на Донецькому напрямку. «Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 53 ворожих обстріли, близько 40% – з важкого озброєння», – повідомив полковник Лисенко. Основними «гарячими точками» залишаються Луганське, Зайцеве, Майорськ та Авдіївка. «У промзоні Авдіївки вже звичними стали кількагодинні ворожі обстріли українських позицій. Кулі та снаряди противника долітають і до житлових кварталів. Внаслідок одного з таких артударів учора було пошкоджено загальноосвітню школу у Авдіївці. На щастя, при цьому ніхто не постраждав», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

Загострилася обстановка на Маріупольському напрямку: за добу там відбулося 29 обстрілів, більшість із них у Мар’їнці, Новотроїцькому та Широкиному. «Окрім серії мінометних обстрілів, противник активно застосовує БМП, а також снайперів», – зазначив Андрій Лисенко. На Луганському напрямку бойовики двічі порушили режим тиші під Станицею Луганською та тричі – під Трьохізбенкою. Майже в усіх випадках сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

За інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, вчора до контрольованого бойовиками Краснодону прибув ешелон із паливно-мастильними матеріалами для незаконних збройних формувань. «До Дебальцевого прибув ешелон з близько 200 тоннами боєприпасів; а у Іловайськ заїхало 12 танків та 18 бойових броньованих автомобілів», – зазначив полковник Лисенко.

У прифронтовій зоні правоохоронці виявили дві схованки зі зброєю. У першій, на околицях Красноармійська (Донецька область), знайшли три гранатомети, два постріли до них, сім гранат, майже один кілограм тротилу та велику кількість набоїв різного калібру. У другій, біля села Гродівка Красноармійського району Донецької області, нацгвардійці виявили ящики з боєприпасами до зенітної установки, автомату Калашникова та ящик з гранатами.

Полковник Андрій Лисенко повідомив також, що через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували два вантажних автомобілі з 20 тоннами побутової хімії від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

  • 13-04.jpg

Последние комментарии