На Донецькому напрямку за минулу добу бойовики випустили близько 100 мін та декілька артснарядів

На Донецькому напрямку за минулу добу бойовики випустили близько 100 мін та декілька артснарядів

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 отримав поранення внаслідок мінометного обстрілу під Авдіївкою. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ), бойовики так званих «ЛНР-ДНР» вчора втратили 5 бійців загиблими і 9 пораненими.

Найбільш напружена ситуація залишається на Донецькому напрямку, де за добу бойовики 49 разів обстріляли позиції сил АТО. Основні «гарячі точки» – Зайцеве, Новгородське, Авдіївка та район Донецького аеропорту. «Противник, як і раніше, веде потужні обстріли з мінометів та, рідше, – зі ствольної артилерії. За минулу добу на Донецькому напрямку противник випустив по наших позицій не менше 100 мін та кілька артснарядів. На Світлодарській дузі ворог вже традиційно використовує бронетехніку – БМП», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку бойовики стріляли із гранатометів і зенітки у Попаснянському районі. На Маріупольському напрямку було неспокійно по всій лінії фронту, бойовики 17 разів порушили режим тиші. «У Красногорівці та Широкиному відбулися мінометні обстріли. Найбільше ворожих провокацій відбулося у Мар’їнці», – повідомив речник АПУ з питань АТО. Він зазначив, що українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

За інформацією ГУР МОУ, вчора на підконтрольні бойовикам території прибуло підкріплення: до Макіївки – 160 т дизельного пального та 3 вагони з боєприпасами, до Краснодона – 500 т дизельного пального та 540 т бензину, до Ровеньок – 260 т дизельного пального та 400 т бензину. «Водночас військова розвідка отримала інформацію, що це пальне активно розкрадається людьми Ходаковського та Захарченка, і реалізується через 2 вкрадені мережі українських АЗС на окупованих територіях. Кожен з вищезгаданих персонажів звинувачує іншого», – додав полковник Мотузяник.

Олександр Мотузяник повідомив також, що вчора КПВВ «Зайцеве» прослідувала вантажівка з гуманітарною допомогою від благодійної організації для мешканців окупованих територій.

Співробітники CБУ затримали виконавця двох терактів в Одесі. «Встановлено, що затриманий брав безпосередню участь у підпалі супермаркету та офісу однієї з політичних партій в Одесі у квітні 2014 року. Після цього чоловік переховувався на окупованій території, виконуючи різні завдання ворога», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Він додав, що під час обшуків у підозрюваного вилучили 2 саморобні вибухові пристрої. Водночас, мешканець Кремінної (Луганська область), що навесні 2014 року співпрацював із бойовиками, скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

 

У прифронтовій зоні вчора виявили 4 схованки зі зброєю. У Новомихайлівці Мар`їнського району Донецької області у покинутому будинку знайшли 8 гранат різних модифікацій, протипіхотну міну МОН-50, більше 1 кг вибухівки та символіку так званої «ДНР». У лісосмузі біля Старогнатівки Волноваського району виявили 23 снаряди до зенітної установки, 2 ручних гранати та кількасот набоїв калібру 5,45 мм, а у Лебединському – протипіхотну міну МОН-50, міномет, тротилову шашку з електродетонатором. Крім того, біля Новгородського у Донецькій області зі схованки вилучили 3 ручні протитанкові гранатомети, 9 ручних гранат, більше тисячі набоїв до автоматичної зброї та 2 димові шашки.

Последние комментарии