Із залу суду

Вироком Сєвєродонецького міського суду засуджено до 1 року обмеження волі (з іспитовим строком 1 рік) мешканця міста Сєвєродонецька за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом).

Досудовим розслідуванням встановлено, що  з квітня 2015 по червень 2015 року місцевий мешканець, разом зі своїм співучасником,  не будучи зареєстрованими як приватні підприємці, в порушення вимог ст.ст. 4-6 Закону України «Про металобрухт», організували незаконний пункт прийому металобрухту та стали здійснювати закупівлю у населення брухту чорних та кольорових металів, який в подальшому реалізовували та отримували фінансову вигоду. Громадянин К. приймання металобрухту від фізичних осіб проводив без пред'явлення ними документів, які засвідчують особу, та без оформлення прийняття брухту металу актом приймання, а оплату закупленого у населення металобрухту здійснював не через каси в банках, а готівковим розрахунком.

Довідково: санкція ч.1 ст. 213 КК України передбачає покарання штрафу від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до одного року.

 

Д.В.Гринченко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури молодший радник юстиції 

Последние комментарии