Із залу суду

Вироком Сєвєродонецького міського суду громадянина Б. визнано винним в тому, що він 21.08.2014, приблизно о 20-00  годині, знаходячись в стані алкогольного сп`яніння, під час сварки заподіяв тяжкі тілесні ушкодження  своїй матері , від яких настала смерть останньої.

Підсудний Б. в ході проведення досудового слідства в повному обсязі визнавав свою  провину в скоєнні кримінального правопорушення, але після задоволення його клопотання про участь захисника в судовому розгляді, з метою ухилення від кримінальної відповідальності за його допомогою обрав тактику невизнання своєї провини.

Підсудний та  сторона захисту висунули версію, що потерпіла сама отримала тілесні ушкодження , а також захист за власної ініціативи ставив питання про ненадання потерпілій своєчасної медичної допомоги, яка призвела до смерті потерпілої.     

Тривалість розгляду справи  обумовлена викликом у судове засідання всіх свідків, перевірки алібі підсудного, допитом в судовому розгляді за пропозицією сторони обвинувачення судово-медичного експерта.

Після проведення судового розгляду та дослідження матеріалів кримінального  провадження підсудний відмовився від захисника  та розповів про обставини спричинення матері тяжких тілесних ушкоджень.

На підстави зібраних доказів громадянина Б. визнано винним за ст.121 ч. 2 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Крім того, стосовно засудженого Б. Сєвєродонецьким міським судом застосовано частину 5 статті 72 Кримінального кодексу України в редакції від 26.11.2015 року відповідно до якого один день попереднього ув`язнення рахується за два дні позбавлення волі, тобто так званий «Закон Савченко».

В теперішній час вирок набрав законної сили.

 

О.В.Кудрявцева, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури 

Последние комментарии