За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений - полковник Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає. Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО половник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Росією, відкрили вогонь з кулемета та БМП у Попаснянському районі. На Маріупольському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку бойовиків. Найчастіше члени незаконних збройних формувань  порушували режим тиші поблизу Мар’їнки, а у Красногорівці, Гнутовому та Широкиному бойовики здійснили мінометні обстріли. При цьому, на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 36 обстрілів з боку бойовиків. Східніше Авдіївки бандформування неодноразово застосовували 82-мм та 120-мм міномети. “Втім, наміри бойовиків захопити Авдіївку не мають жодного успіху. За оперативною інформацією, влучним вогнем у відповідь впродовж останніх кількох днів сили АТО ліквідували більше 10 бойовиків у цьому районі. Друга «гаряча точка» – Зайцеве, де противник окрім мінометів застосовує 122-мм гармати. Також неспокійно на Світлодарській дузі, а у Донецькому аеропорту – відносне затишшя”, - пояснив Андрій Лисенко.

За словами речника АПУ з питань АТО, у Старобільську, Біловодську та Марківці Луганської області СБУ провела спецоперацію, внаслідок якої затримали 12 інформаторів, що входили до злочинної організації «Міністерство державної безпеки «ЛНР». Шпигуни передавали інформацію про дислокацію та маршрути переміщення сил АТО двом кураторам, якими керували представники російських спецслужб. Цю інформацію бойовики використовували для підготовки диверсій, зокрема намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру минулого січня. Одним з ключових завдань для російських кураторів було вербування українських військових. “Також в Одесі СБУ затримала п’ятьох членів диверсійної групи НЗФ «ЛНР». Головною метою зловмисників було дестабілізувати ситуацію в місті та спровокувати міжнаціональні конфлікти. Під час обшуків у диверсантів вилучили 1 кг пластиду, 2 протипіхотні міни, 4 гранатомети, 2 гранати та стрілецьку зброю”, - деталізував полковник Андрій Лисенко.

Последние комментарии