На Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 62 обстріли, кожен третій – з важкого озброєння – полковник Олександр Мотузяник

На Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 62 обстріли, кожен третій – з важкого озброєння – полковник Олександр Мотузяник

За минулу добу внаслідок бойових дій в зоні АТО жоден з українських військовослужбовців не загинув, семеро отримали поранення. «Найгарячіше було на Донецькому напрямку: за минулу добу відбулося 62 обстріли. Кожен третій – з важкого озброєння», - повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Зокрема, біля Авдіївки бойовики двічі відкривали вогонь з танків, здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм гармати та випустили 63 міни з мінометів. На Світлодарській дузі, біля селища Луганське, незаконні збройні формування тричі застосували БМП та ПТРК, біля Луганського та Миронівського працювали снайпери бойовиків. Поблизу Горлівки ситуація також неспокійна: біля Зайцевого  незаконні збройні формування активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети, біля Майорська – стрілецьку зброю та гранатомети. Дві провокації відбулися також біля селища Новгородське, і одна – поблизу Верхньоторецького. В районі Донецького аеропорту, поблизу Опитного та Пісок, бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Також зафіксували 2 мінометних обстріли позицій сил АТО.

На Луганському напрямку бойовики один раз порушили режим тиші біля села Новозванівка Попаснянського району, застосувавши великокаліберні кулемети. На Маріупольському напрямку за добу бойовики 8 разів порушили режим тиші. «Незаконні збройні формування відкрили вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів по силах АТО неподалік Гнутового та Талаківки. Ще один мінометний обстріл відбувся біля села Водяне. Там же ворог застосував ПТРК», - повідомив речник АПУ з питань АТО. Декілька разів бойовики порушили режим тиші поблизу Мар’їнки, там двічі стріляв снайпер.

Олександр Мотузяник повідомив, що вчора правоохоронці заарештували колишнього голову Новоайдарської райради. Його підозрюють в організації псевдореферендуму 11 травня 2014 року. «Встановлено, що саме він давав доручення депутатам та головам місцевих рад, вирішував питання з надання приміщень для проведення так званого «голосування», організував та контролював роботу «штабу», згодом – публікацію результатів у місцевій пресі», - зазначив полковник Мотузяник. Він додав, що суд прийняв рішення залишити затриманого під вартою до оголошення вироку. 


 

Последние комментарии