“Українські рубежі “— реальна підтримка підприємництва

Завершилася перша “хвиля” проекту “Розвиток самозайнятості серед внутрішньо-переміщених осіб в Україні”, який ініційований Міжнародною організацією з міграції при фінансовій підтримці Європейського Союзу, організований та проведений Всеукраїнським об'єднанням "Українські рубежі".

Протягом місяця 200 внутрішньо переміщених осіб, які бажають розпочати власний бізнес або відновити та розвинути вже існуючий бізнес, здійснили попередню реєстрацію, яка проходила на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості, та з 22 лютого по 25 лютого 168 осіб пройшли двотижневі тренінги. Досвідчені спеціалісти - бізнес-тренери розповіли як визначити успішну бізнес-ідею, розробити конкурентоспроможний бізнес-план, надали основи маркетингу, економічного обгрунтування процесів та проектів, організаційно-правових та фінансових аспектів приватного підприємництва. Тренінги проходили у жвавій, пізнавальній та динамічній формі. Лекції змінялися практичними вправами, виступами успішних підприємців, учасники обмінювалися власним досвідом та корисними порадами у сфері підприємництва. На одном із тренінгів начальник відділу активної підтримки безробітних Сєвєродонецького міського центру зайнятості Вакуленко О.Г. розповіла про низку проектів та програм, які існують на цей час, ціль яких — фінансова та інформаційна підтримка підприємництва в Україні, слід зауважити, що декілька програм діють не тільки для внутрішньо переміщених осіб але й для місцевого населення Луганської та Донецької областей.

Навчання закінчилося, учасники склали бізнес-плани, отримали сертифікати про проходження тренінгової програми та очікують рішення комісії щодо подальшого фінансування їх бізнес-проектів. Засідання комісії планується у березні. Як свідчить досвід попередніх тренінгів більше 60 відсотків учасників цього проекту отримали схвальне рішення та стартове фінансування.

На цей час реєстрація тимчасово призупинена. Очікується продовження дії проекту у квітні-травні, за додатковою інформацією звертайтеся до міського центру зайнятості м. Сєвєродонецьк вул. Гагаріна 116, телефон 5-44-62  або заходьте на сайт: http://goo.gl/forms/pKKX3JN22O.

 

       Інформація Сєвєродонецького міського центра зайнятості

Последние комментарии