Клименко: «Існує загроза «віджаття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками»

Клименко: «Існує загроза «віджаття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками»

У селищі Мілове з 1992 року функціонує міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Мілове (Україна) – Чертково (РФ)», який з огляду на існуючі географічно-інфраструктурні особливості (між Міловим та Чертковим державний кордон на деяких ділянках є умовним. Три кілометри він тягнеться прямо по вулиці із символічною назвою Дружби народів) фактично розташований на території Росії. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Угодою між Урядом України і Урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією від 08.02.1995 визначено зобов’язанням Сторін щодо створення відповідної інфраструктури пунктів пропуску на своїй території (пункт 1 статті 9 Угоди).

За наявною інформацією Урядом РФ виділені кошти для переселення осіб, які проживають в Чертково по вул. Дружби народів. На цей час такі заходи вже проводяться.

«Таким чином існує загроза «віджаття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками», – повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. 

З метою упередження конфліктних ситуацій та можливих провокаційних дій з боку силових і владних структур стосовно персоналу українських контрольних органів луганськими прикордонниками було ініційовано проведення наради у Міловській райдержадміністрації, на якій було ухвалено рішення про можливе розміщення міждержавного пункту пропуску «Мілове» на ділянці РКП «Старобільськвода» у разі вирішення питання передачі вказаної ділянки у комунальну власність Міловської райдержадміністрації. Керівником області підтримано ініціативу Держприкордонслужби та Луганської митниці щодо необхідності перенесення пункту пропуску на українську територію. 

Последние комментарии