Держрезерв передасть на безоплатній основі Луганській облдержадміністрації матеріальні цінності мобілізаційного резерву медичного призначення на понад 1,3 млн грн

Держрезерв передасть на безоплатній основі Луганській облдержадміністрації матеріальні цінності мобілізаційного резерву медичного призначення на понад 1,3 млн грн

За даними бухгалтерського обліку Держрезерву на складах 26 обласних комунальних закладів «Бази спеціального медичного постачання» та центральних складах Міністерства охорони здоров’я зберігаються матеріальні цінності медичного призначення, у тому числі розброньовані, номенклатура яких становить майже 30 тисяч найменувань.  Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.01.2015 № 316-р Держрезерву доручено здійснити на безоплатній основі відпуск з мобілізаційного резерву матеріальних цінностей медичного призначення.

Зазначене розпорядження Уряду передбачає здійснення заходів щодо забезпечення потреб лікувальних закладів Донецької та Луганської областей медичними виробами для надання медичної допомоги постраждалим військовослужбовцям і мирному населенню внаслідок антитерористичної операції, а також вирішення питання зменшення подальших витрат бюджетних коштів на утримання розброньованих цінностей мобрезерву.

«Після підписання договору з Луганською ОДА Держрезерв протягом одного дня здійснить відпуск всіх 379-ти найменувань матеріальних цінностей медичного призначення. Ми і в подальшому зобов’язуємося чітко і оперативно проводити подібні заходи, допомагати армії та мирному населенню східних областей України, – говорить Голова Держрезерву Вадим Мосійчук. 

Таким чином, Держрезерв передасть Луганській обласній державній адміністрації на безоплатній основі матеріальні цінності медичного призначення на загальну суму понад 1,3 млн грн балансової вартості.

«Ми високо цінуємо таку допомогу для Луганщини. Особливо хочу відзначити оперативність у вирішенні питання, все було вирішено буквально за один день, що так не властиво більшості державних структур в Україні. На жаль, значна кількість обласних лікувальних закладів разом із устаткуванням залишилася на окупованій території. Дякую вам за те, що ви допомагаєте нам відновлювати медичну сферу області», – зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Последние комментарии