З початку АТО за мужність, героїзм і високий професіоналізм державні нагороди отримали понад 9 тисяч військовослужбовців, із яких 1769 – посмертно – Міноборони

З початку антитерористичної операції за мужність, героїзм і високий професіоналізм в ході виконання бойових завдань державні нагороди отримали 9426 військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, із яких 1769 – посмертно. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України підполковник Олексій Чернобай. 

«22 військовослужбовця отримали “Золоту Зірку” Героя України (10 – посмертно), 1128 – орден Богдана Хмельницького, 3548 – орден “За мужність”, 95 – орден Данила Галицького, 516 – медаль “За військову службу Україні”, 29 – медаль “За бездоганну службу”, 4049 – медаль “Захиснику Вітчизни”, 31 фахівцю Збройних Сил України присвоєно почесні звання», – розповів Олексій Чернобай. 9817 військовослужбовців і працівників Збройних Сил нагороджені відзнаками та цінними подарунками Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

За словами речника Міноборони, у 2016 році передбачається поглиблення співпраці вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів з військовими навчальними закладами країн-членів НАТО та партнерів шляхом активної участі у програмі НАТО DEEP та виконання заходів “Дорожньої карти DEEP – Україна на 2016 рік”. Крім того, на виконання Указу Президента України, у вищих військових навчальних закладах держави за підтримки Уряду США розгорнуто інтенсивні курси вивчення іноземної мови, на яких протягом року пройдуть підготовку близько 600 військовослужбовців Збройних Сил України. «Також понад 250 державних службовців та військовослужбовців пройдуть спеціалізовані мовні курси для цивільного персоналу Міноборони та Збройних Сил України, курси бортових перекладачів, курси з вивчення спеціальної військової термінології та стандартизації тощо», – зауважив Олексій Чернобай. І додав, що сьогодні в Україні завершила роботу група військових експертів НАТО, яка надала сприяння фахівцям Міноборони в підготовці Плану практичних дій на 2016-2017 роки з надання Україні допомоги в реформуванні сержантського складу.

За минулий тиждень інженерно-саперні підрозділи Збройних Сил України знайшли та знешкодили 641 вибухонебезпечний предмет, зазначив речник оборонного відомства. «Всього з початку проведення антитерористичної операції військові сапери знешкодили 29 тисяч 647 мінно-вибухонебезпечних пристроїв, розмінували 105 об’єктів, розчистили 585 кілометрів автомобільних доріг і 17 кілометрів залізничних колій», – повідомив Олексій Чернобай.

 

Источник: uacrisis.org

Последние комментарии