У Луганській області завдяки послуг служби зайнятості демобілізовані військові стали приватними підприємцями

Луганська обласна служба зайнятості у рамках Обласної цільової програми медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки сприяє працевлаштуванню, професійній орієнтації на відповідні види діяльності та професійному навчанню вищевказаної категорії громадян, що звернулись до центрів зайнятості Луганської області.

За словами директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського, «На сьогоднішній одне з першочергових завдань служби зайнятості є сприяння у працевлаштуванні учасників антитерористичної операції, які повертаються до мирного життя. В усіх центрах зайнятості створені інформаційні куточки для учасників АТО, встановлені носії інформації про вакансії, у тому числі з вільним доступом до мережі Internet. У перші дні після реєстрації у службі зайнятості, для даної категорії населення проводяться спеціальні семінари та тренінги за сучасними методиками, що спрямовані на їх соціальну адаптацію. Також у центрах зайнятості запроваджено поіменний моніторинг таких осіб, контроль та аналіз надання їм соціальних послуг».

Серед заходів активної зайнятості є можливість отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Так, у січні-лютому відбулися перші в цьому році засідання комісій з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності у Луганському міському та у Міловському районному центрах зайнятості, на яких успішно захистили свої  бізнес-плани учасники АТО Віталій Васильченко та Сергій Пашківський.

Знаючи, що зараз важко знайти роботу, і відвідавши в перший місяць перебування на обліку семінар з орієнтації на підприємницьку діяльність «Складові бізнесу» та поспілкувавшись із профконсультантами центрів зайнятості, безробітні одразу вирішили скористатись шансом створити для себе робоче місце – стати підприємцем. Враховуючи поради фахівців служби зайнятості та власний досвід, Віталій обрав сферу своєї діяльності роздрібну торгівлю продуктами харчування в неспеціалізованих магазинах, щоб задовольнити потреби населення продуктами харчування у різновиді. Сергій обрав сферу діяльності - міні–ферму в домогосподарстві. Мета такої власної справи є задоволення потреб населення в якісній м’ясній продукції. В умовах масового зменшення у Луганській області конкуренції, такі види діяльності будуть користатися попитом.

Наразі, за допомогою служби зайнятості, колишні безробітні, які захищали батьківщину, після демобілізації знайшли свою нішу у професійному житті - стали приватними підприємцями і тепер можуть самостійно вести справи, забезпечувати себе роботою та матеріально підтримувати свою родину.

Последние комментарии