Концерт Юрія Полякова в Сєвєродонецьку

Ми є держава і ми є народ
козацькая слава і з нами Господь
за волю і душу даруєм серця
Народ України в обіймах Творця.

(Юрій Поляков)

19 ютого 2016 в Сєвєродонецьк  знову  завітав автор і виконавець патріотичних пісень Юрій Поляков.  Це вже далеко не перший його візит на Луганщину, останній раз він приїжджав на початку грудня й виступив тоді з благодійними  концертами в містах Щасті, Сєвєродонецку та Лисичанську для бійців добровольчих батальйонів “Луганськ-1”, “Золоті Ворота”, “Київська Русь”, та військовослужбовців ЗСУ .

Юрій Поляков народився на Хмельниччині, але дитинство своє провів   у місті Алчевськ Луганської області.  Тому Луганщину по праву можна назвати його малою батьківщиною. Зараз Юрій живе в Києві, писати вірші та музику до них почав два роки тому,  із кривавих розстрілів на Майдані Незалежності. За такий порівняно невеликий термін ним  вже написано понад 400 пісень.  Юрій не тільки складає та співає патріотичні пісні, він ще  є й  волонтером. Крім того, що постійно виступає з  благодійними концертами для військових та мешканців прифронтових міст, його пошивочний цех шиє та безкоштовно передає захисникам нашої Батьківщини  такі потрібні на фронті медичні сумки та “розгрузки”.

Сьогодні Сєвєродонецьк зустрів Юрія Полякова не дуже привітною погодою, різко похолодало, і навіть почав зриватися сніг. Але його теплі і  щирі пісні здатні неймовірно зігріти! Це у повній мірі мали можливість відчути слухачі, які прийшли на концерт. На жаль, їх сьогодні було менше, ніж  очікувалося, адже  здебільшого були запрошені  військовослужбовці ЗСУ та бійці добровольчого полку “Миротворець” й батальйону “Луганськ-1”, але не всі вони, навіть ті, які  збиралися ще зранку, змогли прийти.  І навіть з тих, що прийшли, не всі змогли до кінця  дослухати концерт – декілька чоловік терміново викликали на завдання.  Така вона служба. Але той запал патріотизму, який несе в своїх піснях Юрій, надовго залишиться в серцях тих, хто прийшов послухати автора-виконавця. Безмежна любов до Батьківщини, Майдан, на який люди вийшли за свободу, підступна  російська агресія, війна… герої, які віддали своє життя за Україну, продажні політики, незламний вільний дух українського народу – все це є в піснях Юрія. Не оминув він і вічну тему кохання, чим не міг не розчулити, адже не всі  змогли дочекатися своїх коханих з війни. Чипає за душу його пісня “Мальви” про Голодомор, влаштований радянською владою, вражає силою пісня про Кіборгів, ну а його “Школярик” вже  став майже  хітом. Після концерту захисники Батьківщини дякували Юрію, адже моральна підтримка для бійців є дуже важливою.

Сєвєродонецьк – це перше місто в цьму благодійному   концерному турі Юрія Полякова на Донбасі. Вже завтра він відправиться в місто Бахмут, а днем пізніше виступить в Лисичанську.

Концерт Юрія Полякова в Сєвєродонецьку відбувся на запрошення і за підтримки громадського активіста Олега Романова та  Громадської організації “ВІДРОДЖЕННЯ СХОДУ”

 
Итсочник gov.lg.ua

Последние комментарии