Хореографічний колектив "Гран-Прі" - осередок творчості, краси та гармонії

Зовсім скоро перший, справжній, відповідальний «рубіж» у житті великої дружньої родини під назвою «Хореографічний колектив «ГРАН-ПРІ». 

Започаткований у 2010 році хореографом Світланою Росадкіною, відзначатиме у лютому своє 5-річчя! Залишився позаду етап становлення, напрацювання діючого репертуару, робота на імідж; попереду – нові злети, яскраві творчі знахідки, що втілюватимуться  граціозністю танцювального мистецтва. Колектив педагогів та вихованців Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості дуже пишається творчими роботами, вихованцями та фахівцями-педагогами хореографічного колективу «ГРАН-ПРІ», дякує батьківству за активну життєву позицію та підтримку! «ГРАН-ПРІ» - життєдайне джерело життєлюбностій оптимізму;осередок творчості, краси та гармонії; один з найкращих художніх колективів нашого закладу!

5 років тому колектив набрав дві групи дітей віком від 6 до 9 років. Сьогодні – це колектив, в якому займаються більше 170 вихованців від 4 до 15 років!

Об’єднавши творчі задуми, знання та зусилля, досвідчені педагоги  Світлана Росадкіна, Світлана Курєнкова та Наталія Котелевська створили великий, яскравий і творчий колектив, в якому діти відчувають материнське тепло, а батьки вихованців завжди знаходять розуміння і підтримку.Невід’ємною частиною колективу є професійні акомпаніатори                 Василь Запорожець (баян) та Вікторія Васильєва (фортепіано).

Під  керівництвом досвідчених педагогів вихованці набувають знання, опановують різні хореографічні жанри - класичний, народний і сучасний. При постановці номерів педагоги враховують бажання та смаки своїх вихованців, працюють з ними в творчому тандемі. Діючий репертуар колективу на сьогодні складається більш ніж з 20 хореографічних постанов і танців, які знайомі не тільки мешканцям міста, але й далеко за його межами: «Когда расцветает лотос», «Мелодія дощу», «Пірати», «Как прекрасен этот мир, посмотри…», «А он мне нравится», «Українські візерунки», «Український урочистий», «Чарльстон», «Квітка-душа», вальс «Натхнення», «Циганський», «Метелиця» тощо. Всі ці хореографічні номери були заявлені до участі у різних конкурсах та фестивалях і принесли творчі перемоги «ГРАН-ПРІ»! Колектив є Дипломантом міського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Діти – майбутнє України» (2011-2015 рр.); обласного фестивалю художньої самодіяльності «Барвінки Луганщини» (м. Луганськ; 2013 р.); Міжнародного фестивалю «Весняні арабески» (м. Луганськ, 2012 р.) та Дипломантом І ступеню Всеукраїнських фестивалів-конкурсів «Розстріляна молодість»    (м. Житомир, 2013 р.) і учасником «Обдарована молодь» (м. Старобільськ, Луганська обл., 2015 р.); ХХ Благодійного марафону «З вірою в майбутнє» (м. Рівне, 2015 р.); Луганського обласного Чемпіонату з хореографії (2015 р.). Колектив радо бере участь у традиційних міських, обласних урочистостях, мистецьких і спортивно-масових заходах, новорічних святах і виставах.

Правоприємність репертуару – різновид колективної роботи, що стала одною з базових традицій (старші вихованці відвідують заняття в молодших групах в якості тренера, відпрацьовують з ними малюнок танців, допомагають у постановці нових).

Колектив має свою хореографічну залу з відповідним обладнанням і костюмерну, що повсякчас поповнюється новими костюмами та реквізитом для нових виступів. Запорука успіху колективу полягає ще й в тому, що педагоги та вихованці не зупиняються на досягнутому, постійно знаходяться в творчому пошуку. Педагоги з вихованцями відвідують кінотеатри та театральні вистави, майстер-класи, семінари, практичні заняття з хореографії іменитих хореографів міста. У колективі проводяться розважально-ігрові програми, дні здоров’я, батьківські суботи, відкриті заняття тощо.

Запрошуємо у світ творчості та змістовного дозвілля, класичної танцювальної підготовки, народної та сучасної хореографії -  світ здійснення дитячих мрій та бажань!

 

С.В.Курєнкова - керівник хореографічного колективу «ГРАН-ПРІ» СМ ЦДЮТ,

І.Л.Жорнік – зав. відділом художньої творчості СМ ЦДЮТ

  • zanyatie_v_tancklasse.jpg
  • kogda_rascvetaet_lotos.jpg
  • ukrayinskiy_urochistiy.jpg
  • kvitka-dusha.jpg

Последние комментарии