ЮНІСЕФ потребує 2.8 мільярдів доларів для надання гуманітарної допомоги дітям

ЖЕНЕВА/КИЇВ, 26 січня 2016 – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розпочинає кампанію зі збору 2,8 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу 43 мільйонам дітей, які знаходяться в надзвичайних ситуаціях по всьому світу. В рамках цієї кампанії ЮНІСЕФ також планує зібрати 54,3 мільйона доларів у 2016 році задля допомоги дітям, які постраждали від конфлікту на сході України.

Вперше в історії організації найбільша частина коштів (25 відсотків) буде націлена на надання освіти дітям в надзвичайних ситуаціях. Цього року ЮНІСЕФ планує значно збільшити кількість дітей, яким буде надано доступ до освіти у надзвичайних ситуаціях: з 4,9 мільйонів дітей на початку 2015 року до 8,2 мільйонів у 2016 році.

 

“Мільйони дітей позбавлені права на освіту”, говорить Афшан Хан (Afshan Khan), директор програм ЮНІСЕФ з допомоги дітям в надзвичайних ситуаціях. “Освіта рятує життя дітей, надаючи їм можливість гратися і розвиватися тоді, коли навколо відбуваються бойові дій. Цього року чверть коштів, що планується зібрати під час кампанії, буде спрямовано на освіту. Формуючи свідомість дітей та молоді, ми вибудовуємо надію на те, що вони зможуть побачити краще майбутнє для себе, своїх родин і громад, і таким чином, зможуть покласти край безперервному колу кризових ситуацій і конфліктів.”

 

В 2016 році ЮНІСЕФ потребує вдвічі більше коштів для надання гуманітарної допомоги дітям в надзвичайних ситуаціях ніж три роки тому. Два чинника, конфлікти та екстремальні погодні умови, змушують велику кількість дітей лишити свої домівки і наражають ще більшу кількість дітей на ризик голоду, насилля, жорстокого поводження, захворювань, а також ставлять під загрозу їхню освіту.

 

Наразі 1 із 9 дітей в світі знаходиться в зоні конфлікту. В 2015 році діти у віці до 5 років, що мешкають в країнах та регіонах, охоплених конфліктом, вдвічі частіше помирали від причин, які багатьох випадках можна було попередити, у порівнянні з дітьми в інших країнах.

 

Крім того, кількість людей, які змушені полишити свої домівки продовжує збільшуватись. В 2015 році тільки Європа прийняла більше ніж 1 мільйон мігрантів і біженців.

 

“У всьому світі, мільйони дітей були змушені покинути свої домівки через насильство і конфлікти. В Україні було зареєстровано більше ніж  208,000 внутрішньо переміщених дітей," зазначила Джованна Барберіс, голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. “Діти продовжують страждати через наслідки конфлікту на сході Україні. Вони вкрай потребують допомоги і захисту.”

 

Загальна програма гуманітарної допомоги ЮНІСЕФ планує охопити 76 мільйонів людей в 63 країнах, у тому числі і в Україні у 2016 році. Кошти, зібрані ЮНІСЕФ, будуть використані на надання негайної гуманітарної допомоги, а також на більш довгострокові програми розвитку для дітей та родин.

 

В 2015 році ЮНІСЕФ надав гуманітарну допомогу мільйонам дітей, у тому числі 22,6 мільйона людей отримали доступ до безпечної води, 11,3 мільйона дітей було вакциновано від кору, 2 мільйона дітей було врятовано від недоїдання, 2 мільйонам дітей було надано важливу психологічну допомогу, і 4 мільйона дітей отримали доступ до базової освіти.

# # #

Дивіться “Гуманітарна допомога дітям у 2016” (Humanitarian Action for Children 2016) у повному обсязі за посиланням: www.unicef.org/appeals

Про ЮНІСЕФ:

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua . Приєднуйтесь до нас у Twitter,Facebook та ВКонтакте.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до:

 

Крістоф Буліерак, ЮНІСЕФ Женева, Tel: +41 (0)22 909 5716, Mobile: +41 (0) 799639244,cboulierac@unicef.org

 

Роуз Фолей, ЮНІСЕФ Нью-Йорк, Tel: + 1 212 303 7987, Mobile: + 1 917 340 2582rfoley@unicef.org

Вероніка Ващенко, ЮНІСЕФ Київ, +38.044.254.2450vvashchenko@unicef.org

Последние комментарии