Зміни в адмініструванні плати за землю у 2016 році

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку доводить до відома платників плати за землю.

Згідно з п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму земельного податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік.

При цьому, для визначення розміру земельного податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого законодавством (ст. 289.1) Податкового кодексу України.

Державна служба з питань геодезії та картографії та кадастру на виконання п. 289.3 ст. 289 Податкового кодексу України поінформувала, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, розрахований відповідно до п. 289.2 ст. 289 Податкового кодексу України, станом на 1 січня 2016 року становить 1,433.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь (ріллі, багаторічних насаджень, сіножатей, пасовищ та перелогів) за 2015 рік становить 1,2.

Одночасно з податковою декларацією необхідно надавати до податкового органу довідку (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

При складанні платниками податкової декларації з плати за землю за 2016 рік застосовується нова форма декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015. № 560.

В зв`язку з вищезазначеним, для повноти та правильності обчислення сум земельного податку на 2016 рік, Вам необхідно отримати довідки (витяги) про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які знаходяться у власності та/або користуванні у Центрі надання адміністративних послуг міста Сєвєродонецька за адресою м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, будинок 32 «А».

               

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

 

Последние комментарии