Святковий виступ-привітання із Щедрим вечором для мешканців Сєверодонецька

Святковий виступ-привітання із Щедрим вечором для мешканців Сєверодонецька

13 січня 2016 року Громадська організація "Відродження сходу" організувала святковий виступ-привітання із Щедрим вечором для мешканців Сєверодонецька, школярів та військових. Перед слухачами виступила дитяча творча група в рамках Акції "З колядою йдемо!" 

 Акція "З колядою йдемо!", ініційована й організована в місті Сєверодонецьк Громадською організацією "Відродження сходу" у січні 2015 року, має на меті відродження на сході українських народних традицій, а також підняття бойового духу захисників нашої Батьківщини. Ідея організації акції належить нашій учасниці, переселенці з Луганська Ганні Дубинській, музичним керівником виступила Людмила Скрипник.

В рамках цієї акції учасниками нашої "ВС" минулоріч було підготовлено дві творчі групи, які в період з 6 по 14 січня вітали мешканців Сєверодонецька і військових з Різдвом та Щедрим вечором колядками й щедрівками . Всього було проведено близько тридцяти виступів.

Дитяча вокальна група, яка виступала в межах міста, була підготовлена за сприяння міського відділу Культури. На пропозицію взяти участь у Акції відгукнулась викладач ДМШ№1 по класу вокалу Раїса Якубовська, яка люб'язно запропонувала для участі своїх вихованців. Доросла творча група, яка складається із самих учасників "ВС", вітала не тільки мешканців міста, а й відправилась до військових на блок-пости і на місця постійної дислокації з Вертепом, колядками й щедрівками та подарунками. 

Цьогоріч дитяча творча група вітала слухачів не тільки колядками й щедрівками, але й був підготовлений невеличкий Вертеп. Маленьким артистам так сподобалася минулорічна акція, що вони з нетерпінням чекали її поновлення в цьому році. Дуже приємно, що цьогоріч до Акції долучилася й сама викладач по класу вокалу Раїса Якубовська. Перший виступ відбувся для бійців добровольчого батальйону "Миротворець", куди активісти "ВС" разом з маленькими артистами відправились зранку. Окрім Вертепа, щедрівок і колядок, активісти ГО "Відродження сходу" привезли військовим мандарини, апельсини, а також домашій салат "олів'є". Військовим виступ діточок дуже сподобався, вони були приємно вражені і розчулені! Адже підняття бойового духу для захисників нашої Батьківщини є дуже важливим! Зізналися, що школярі до них приїжджають вперше, пригостили діток цукерками і запросили на чай. Другий виступ був не запланований, колядники відправилися в Торгівельний центр "Джаз", де заспівали щедрівочки, чим приємно здивували відвідувачів і продавців. В ресторані "Едем", куди активісти "Відродження сходу" разом з маленькими артистами зайшли пообідати, керівництво закладу виступити не дозволило, натомість там на всіх чекав справжній сюрприз! Бо побачити там відомого австрійського диригента, самого Курта Шмідта ніхто аж ніяк не сподівався! Щедрівочку, яку для нього заспівали дітки, пан Курт покликав послухати й свого супутника, записав на відео, після чого всі разом сфотографувались. 

Наступний виступ-привітання відбувся для учнів Сєверодонецької школи-інтернат, які дуже тепло зустрічали наших артистів, а потім представили і свій підготовлений Вертеп. Не оминули колядники й відділ Культури. Останнім був виступ в торгівельному центрі "Астрон", де маленькі артисти подарували свято відвідувачам. Були глядачі, які й спеціально прийшли послухати святкове привітання. 

Хочеться сподіватися, що з кожним роком все більше жителів Сєверодонецька будуть долучатися до різдвяних привітань і відродження українських народних традицій. Адже українська культура і народні традиції мають дивовижну силу об'єднання всіх громадян України від сходу до заходу!

В організації акції взяли участь: Вікторія Нікольська, Людмила Скрипник, Раїса Якубовська, Неллі Ковальчук, Віталій Панченко, Тетяна Брова, Юлія Тихонова, Сергій Рибалко.

 

ГО "Відродження сходу"

Последние комментарии