Мрії здійснилися

Мрії здійснилися

Ми вже розповідали про трьох вихованців з особливими потребами Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості, яких Рівненський міський Палац дітей та молоді запросив до участі в традиційній благодійній акції «Добро на Різдво». І ось недавно діти повернулися з Рівного.

Це була незабутня захоплююча  подорож до справжньої казки, яку для наших вихованців підготували педагоги Рівненського Палацу дітей та молоді. Зустріч зі святим Миколаєм, справжня прес-конференція з іменитими журналістами Рівного, проживання в одному з найкращих готелів міста, кінотеатр «Україна», ігровий «сіті», участь у відкритті міської новорічної ялинки, зоопарк, обласний драмтеатр (прем’єра опери «Біла ворона»), солодкий стіл, новорічна вистава, подарунки, а головне це планшети, про які діти мріяли і які їм так потрібні. Як сказав Юра Ямнов: «Це найкращий день у моєму житті і планшет допоможе мені вивчати англійську мову, комп’ютерну справу, здійснювати захоплюючи подорожі рідною Україною». А коли запитали у мами Юрія Ямнова, чи вірила вона у здійснення такої мрії свого сина, яку взявся реалізувати Рівненський міський Палац дітей та молоді, то мама відповіла: «Так, я думала про щось особливе, але щоб такі дорогі подарунки та планшети – ні. Тому низький уклін Рівненському міському Палацу дітей та молоді, рівненським громадянам, хто надав кошти для благодійної  акції «Добро на Різдво», здійснивши мрію мого сина. Його радість словами виразити неможливо. Тому ще раз щира подяка місту побратиму Рівне і всім педагогам, батькам, вихованцям Рівненського міського Палацу дітей та молоді».

 Слова мами Юрія Ямнова доповнила Ірина Коваленко, мама Данііла Коваленка, яка супроводжувала свого сина в поїздці до Рівного. «Я мама дитини з особливими потребами, багато бачила - і добра, і байдужості, але зустріч у Рівненському Палаці, час, проведений там, це ще раз допомогло мені усвідомити, що Данііл зможе знайти себе, зможе повноцінно жити, є добрі і щирі серця, є люди, які допомагають вірити, що кожна людина має право жити в нашому суспільстві, реалізуючи себе як громадянина України.

 Спілкування з дітьми, педагогами, батьками у Рівненському міському Палаці дітей та молоді – це взірець доброти, щирості, душевного тепла.   Ця зустріч мені надала саме впевненості, що я зможу допомогти своєму синові твердо стати на ноги і бути потрібним суспільству. А ще я зрозуміла, що таке справжнє добро, що таке людяність, доброзичливість. Я і Данііл вже готуємося до зустрічі через 5 років у Палаці, на яку нас запросили. Але ми твердо віримо, що зустріч друзів бути раніше, у нашому місті, тому що ми запросили вихованців Палацу до нашого міста».

Здійснилася мрія і Катерини Артьомової. Катя так захоплено розповіла про свою поїздку до Рівненського міського Палацу дітей та молоді, переглядаючи фотокартки, що навіть молодшій сестричці Софійці захотілося там побувати. За Катю раділи не тільки Софійка, але й бабуся, прабабуся і дядько - вся велика дружня сім’я, в якій виховується Катя.

А я, як супроводжуюча, від себе, від свого колективу і від імені батьків, дітей висловлюю подяку педагогічному колективу Рівненського міського Палацу дітей та молоді за їх щире, радісне тепло.

Немає в посадових обов’язках директора Ірини Первушевської і її колективу визначених вимог щодо допомоги нашим дітям – це поклик душі, серця, це не слова, це справжні соціально-значущі справи, в ім’я дітей, в ім’я майбутнього нашої України, в ім’я її єдності і процвітання.

Низький Вам уклін. І нехай в великих серцях добро множиться на довгі літа.

 

Н.Д. Буряк, директор СМ ЦДЮТ 

Последние комментарии