Державний архів Луганської області відзначив свою 90-ту річницю від дня створення

Державний архів Луганської області відзначив свою 90-ту річницю від дня створення

23 грудня у залі засідань Луганської обласної ВЦА відбувся урочистий захід для людей, які своєю щоденною, наполегливою, творчою працею забезпечують надійне збереження й збільшення Національного архівного фонду України. Зустріч обумовлена тим, що 24 грудня архівісти відзначають своє професійне свято, а архівісти Луганщини ще й 90-ту річницю від дня створення Державного архіву Луганської області.

«Архівна галузь Луганщини має свою 90-річну історію і зберігає всі культурні та цінні надбання області. Луганський обласний архів був створений 1925 року. Щоб стати історико-архівною та науково-дослідною установою, він пройшов непростий шлях свого становлення», – розповіла директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Завдяки професійній діяльності архівістів став можливий доступ до документальної бази досліджень, минулого України та історичної правди і справедливості. Вони допомагають згадати забуті імена, неупереджено оцінити важливі події, які відбувалися в минулому, а тисячі громадян мають можливість одержати документальні підстави для захисту своїх конституційних прав.

Привітала архівістів області зі святом заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

«Ми всі розуміємо, що працівники архівних установ – це ті люди, які дійсно знають минуле. Російська Федерація своєю агресією активно займається підміною історичних понять. Ви як працівники архівних установ знаєте, що ми завжди були Україною, і навіть зміна статей у Вікіпедії не змінить це, – відзначила Ольга Лішик. – На жаль, у нас залишилося багато пам’яток з Національного архіву на окупованій території, які на сьогодні не можливо дістати. Я дуже сподіваюся, що люди, які користуються цим архівом, зараз все-таки збережуть його. Я вітаю вас зі святом і бажаю, щоб робота приносила вам радість».

«Для нас минулий рік був непростий, як і для всіх. Не зважаючи на це, ми  виконали практично все, що планували собі на 2015 рік. Одним із головних досягнень у цьому році стало видання анотованого реєстру опису архівних фондів Луганської області дореволюційного періоду. Робота над цим виданням велася протягом кількох років. У ньому вміщено всі матеріали і документи про те, яким було життя регіону у дореволюційний період. Це гарний довідник, який допоможе науковцям, студентам, журналістам, – всім тим, хто цікавиться історією регіону, – сказала Катерина Безгинська. – Я хочу висловити слова вдячності всім архівістам і ветеранам архівної служби Луганщини за вашу нелегку, часом непомітну, але таку важливу працю».

Кращих працівників архівної галузі було нагороджено листами подяки та грамотами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

Последние комментарии