П‘яні кроки… до непоправного

Шлях до цього злочину розпочався, як це нерідко буває, зі зловживання спиртними напоями. За стіл у приміському селищі Воронове, що поблизу Сєвєродонецька, в той день сіла компанія чоловіків та жінок. Слово за слово, й почалася сварка.

Можливо, 45-річний Ю. обмежився б просто застосуванням фізичної сили, але випито ним було забагато. Тож він вирішив «заспокоїти» людину, котра спровокувала сварку, як то кажуть, назавжди. Схопив ножа й почав наносити ним удари тому, чия поведінка не сподобалася. Загалом наніс шість ударів, при чому – в життєво важливі органи. Як встановила судово-медична експертиза, від заподіяних ушкоджень та крововтрати громадянин Щ. помер на місці через 15-20 хвилин.

А тоді компанія, прикривши тіло Щ доріжкою на кухні, продовжувала пиячити доки Ю. не був затриманий правоохоронцями.

Призначаючи покарання, суд взяв до уваги те, що обвинувачений ще не відбув покарання за попередній злочин, але зважив й на хворобу обвинуваченого, його зізнання, розкаяння, сприяння в розкритті злочину Враховане також те, що на утриманні підсудного, знаходиться неповнолітня донька, а також поведінку потерпілого, яка спричинила сварку.

Отже Ю.  за сукупністю вироків був засуджений на 9 років 3 місяці позбавлення волі. Донька не скоро побачить батька.

 

О.В.Карпенко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури 

Последние комментарии