«Козацькому роду – нема переводу»

З огляду на події останніх років військово-патріотичне виховання молоді набуває все більшого значення.

В навчальних закладах Сєвєродонецька вже традиційними стали спортивні заходи, що ставлять за мету не лише залучити молодих людей до здорового способу життя, а й виховати в них патріотизм та любов до рідного краю. Нагодою для проведення Вищим професійним училищем №92 спортивної гри «Козацькому роду – нема переводу» стало святкування Дня Збройних Сил України. На захід, що був проведений в спортивній залі ВПУ, завітали заступник міського голови Сергій Терьошин, заступник військового комісару Сєвєродонецька капітан ЗСУ Геннадій Котляр, начальник відділу у справах молоді та спорту Юрій Кузьменко, заступник голови профспілки приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» Ігор Абраменко. Обов’язки голови суддівської колегії взяв на себе директор ВПУ №92 Микола Ліщишин.

У змаганнях взяли участь команди учнів першого, другого та третього курсів, які своїм спортивним азартом мали довести, що гідні називатися козаками і захисниками. 

«Шановні учасники змагань! – звернувся до присутніх Сергій Терьошин. – Від імені міського голови Валентина Казакова хочу привітати вас зі святом. Я впевнений, що ви продемонструєте високий рівень підготовки, вмінь та знань, необхідний майбутнім захисникам Батьківщини. Нехай переможуть найсильніші та найкмітливіші. Вдалих змагань!» 

Спортивна гра складалася з декількох етапів, під час яких юнаки демонстрували свою силу, спритність, влучність та навіть володіння прийомами боротьби і шабельного бою. 

Глядачі енергійно вболівали за своїх фаворитів, а танцювальні та вокальні виступи творчих колективів ВПУ дозволяли хлопцям взяти кілька хвилин перепочинку.

Як це часто буває, за підсумком усіх конкурсів перемогу здобули більш досвідчені козаки, але молодші теж не залишилися без уваги. На церемонії нагородження усі учасники отримали медалі і подарунки. Та головним призом для команд стали гарний настрій, командний дух і підтримка товаришів і глядачів.

 

Інформація газети «СВ»

Последние комментарии