Сергій Хлякін: «Хочу подякувати всім, хто прийшов на допомогу Сватовому»

Темі ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватовому, спричиненої пожежею та вибухами на військовому арсеналі, був присвячений брифінг для ЗМІ, на якому спікером виступив заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Він нагадав про те, що внаслідок вибухів загинуло чотири особи, з них три військових та одна цивільна, 27 поранено, зазнали пошкоджень та руйнувань домогосподарства 2,5 тис. осіб .

Зазнало збитків шість об’єктів КП «Благоустрій», Сватівське відділення міжрайгазу знищено майже повністю, зруйновано 9 км автодоріг, що знаходилися в зоні ураження, та Сватівська філія Автодору.

Пошкоджено 21 об’єкт соціальної сфери, серед яких 3 заклади охорони здоров’я, близько 10 об’єктів закладів освіти, 3 заклади культури, 3 об’єкти соціальної сфери обласного підпорядкування.

Зазнали збитків 9 об’єктів господарювання: це зерносховища, ферми, складські приміщення, адмінбудівлі, сільгосптехніка тощо.

Відповідно до постанови КМУ № 1198 Луганській облдержадміністрації з резервного фонду виділено понад 51 млн грн. З відповідними міністерствами було погоджено перелік витрат на відновлення закладів соціальної інфраструктури та багатоквартирних житлових будинків – це становить 31 млн грн. На проведення ремонтних робіт пошкоджених будинків приватного сектору буде спрямовано 20 млн грн з резервного фонду. З обласного бюджету було виділено 16 млн грн на матеріальну допомогу та на ліквідацію наслідків.

Згідно з першим списком 1705 осіб, домогосподарства яких постраждали, отримали по 3 тис. грн з обласного бюджету.

Робота об’єктів життєзабезпечення була відновлена на третю добу після подій, було подано тепло, світло, газ, воду.

Сергій Хлякін подякував усім, хто допоміг Луганщині у цій біді. Так, Сватівський район надав грошових коштів та будматеріалів на 461 тис. грн, Старобільський район перерахував 300 тис. грн, Сєвєродонецьк надав будматеріалів на 125 тис. грн.

Також Сергій Хлякін відзначив, що всі регіони України прийшли на допомогу Сватовому. Наприклад, Дніпропетровська область надала коштів на 2 млн грн, Одеська перерахувала 1,5 млн грн, Харківська надала будматеріалів на 500 тис. грн, Кіровоградська перерахувала 500 тис. грн, а від Львівської та Івано-Франківської областей надійшло 3 вагони шиферу.

Щиру вдячність Сергій Хлякін висловив «Укрзалізниці», бо состави з потрібними будматеріалами доходили до місця призначення за три доби.

Він зазначив, що на цей час вже виконано 80 % відновлювальних робіт. Виділені 31 млн грн для соціальної сфери та багатоповерхівок вже надійшли до Сватівського району, а 20 млн грн для приватного житла надійдуть найближчим часом.

За декілька днів роботи з відновлення об’єктів соціальної сфери будуть завершені.

Последние комментарии