Презентовано Стратегічний план економічного розвитку Сєвєродонецька до 2020 року

Презентовано Стратегічний план економічного розвитку Сєвєродонецька до 2020 року

15 грудня у приміщенні Сєвєродонецької міської ради відбулося останнє засідання комітету зі стратегічного планування, на якому представники міської ради презентували Стратегічний план економічного розвитку міста до 2020 року громадськості, бізнесу та ЗМІ.

План розроблено міською радою у співробітництві з Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України та за підтримки ПРООН і Уряду Японії. Для створення Стратегічного плану були взяті основні показники міста у всіх сферах його життєдіяльності, враховані статистичні дані та побажання представників громадськості, бізнесу, в тому числі й бюджетоутворюючих підприємств.

В основу Плану лягли 4 стратегічних напрямки: «Розвиток бізнесу», «Залучення інвестицій», «Безпечне, енергоефективне і комфортне місто» та «Здорове суспільство – активна громада».

Присутній на засіданні заступник міського голови Олександр Ольшанський, презентуючи Стратегічний план взагалі, звернув увагу на заходи, які спрямовані на сприяння розвитку бізнесу, зробив огляд соціально-економічного стану міста, перерахував фактори, які сприяють розвитку підприємництва, а також розповів про низку проектів та стратегічних напрямків, реалізація яких зробить життя городян більш комфортним.

Директор департаменту економічного розвитку Наталія Колєснік презентувала блок інвестиційних проектів, які входять до Плану. Серед них, зокрема, активне впровадження програм «Прозорий бюджет», «Безпека та правопорядок», «Енергоефективне місто» тощо. Наталія Стефанівна звернула особливу увагу на те, що на даний час розробляється програма моніторингу Плану для того, щоб громадяни мали змогу вносити свої пропозиції до Стратегічного плану міста.

Начальник управління житлово-комунального господарства міськради Костянтин Потапкін та начальник відділу капітального будівництва Роман Абраменко розповіли про низку проектів, які входять до напрямку «Безпечне, енергоефективне і комфортне місто». Одним із стратегічних напрямків цих проектів є формування відповідальності та виховання екологічної поведінки у населення через формування екологічного світосприйняття.

Наступний блок проектів напрямку «Здорове суспільство – активна громада» презентували керівники відділів освіти, культури, а також молоді та спорту. Ці проекти, перш за все, спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури, реконструкцію мереж освітлення закладів освіти та спорту, створення культурного продукту, виходячи з потреб громади тощо.

Наприкінці засідання Наталія Колєснік повідомила, що Стратегічний план розвитку міста буде винесено на розгляд депутатів на чергову сесію міської ради та наголосила, що План – є документ, який можна доробляти та вносити свої пропозиції у будь-який напрямок. 

 

Джерело: sed-rada.gov.ua

Последние комментарии