В Сєвєродонецьку відбувся семінар з проблем насилля в сім'ї

В Сєвєродонецьку відбувся семінар з проблем насилля в сім'ї

9 грудня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості на заході з гендерних питань за темою «Проблема насилля в сім’ї» були присутні психолог Єфімцева Ірина, яка представляє Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко», та жінки у віці від 26 до 56 років.

Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому! Бо це поширена проблема в усьому світі і серед усіх верств населення. Домашнє насильство представляє фізичне, психологічне, сексуальне та економічне приниження, залякування, утиски з метою постійного контролю однією людиною над іншою. У 90% випадків найбільше від домашнього насильства страждають жінки та діти.

На семінарі було розглянуто проблему насилля в сім’ї, його види, прояв та наслідки. Психолог запропонувала практичні вправи за допомогою класичних художніх творів, в яких дуже життєво описані ситуації насилля над дітьми та жінками, їх наслідки. Також був продемонстрований мультиплікаційний фільм про сімейне фізичне насилля, який чудово передає почуття дитини, яка стала жертвою чоловічої агресії. Психолог зауважила, що вихід є з будь-якої ситуації. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися по кваліфіковану допомогу!

Є змога зателефонувати безкоштовно на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства за номером: 0-800-500-335 або 386 (з мобільного) для отримання консультацій юриста, психолога і інформації щодо закладів, до яких можна звернутись за місцем проживання для звернення по допомогу.

 

Інформація направлена Северодонецьким міським центром зайнятості

Последние комментарии