Круглий стіл щодо працевлаштування інвалідів

Круглий стіл щодо працевлаштування інвалідів

У Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості у рамках проходження Всеукраїнської декади зайнятості для осіб з інвалідністю 9 грудня за «круглим столом» зібралися працівники центру зайнятості, представники роботодавців та соціальні партнери: Управління праці та соціального захисту населення, міське товариство інвалідів «Надія», Луганське відділення Фонду соціального захисту інвалідів. У заході взяли участь 15 роботодавців, які не виконали 4% норматив з працевлаштування інвалідів та у яких є вільні робочі місця.

Виконуючий обов’язки директора центру зайнятості Лугова Лілія розповіла про основні положення Закону України «Про зайнятість населення» з питання обслуговування інвалідів, надала інформацію щодо послуг, які можуть отримати особи з фізичними вадами та роботодавці.

Головний спеціаліст відділу з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці Лємєшова Зоряна ознайомила присутніх з програмою соціальної реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Чибрисова Наталія розповіла про вимоги законодавства України щодо соціальної захищеності осіб з обмеженими фізичними можливостями, порядок реєстрації у ФСЗІ та надання звітності про зайнятість і працевлаштування інвалідів, стан виконання 4% нормативу працевлаштування інвалідів, надання дотації за рахунок коштів ФСЗІ. Закликала представників бюджетних організацій до соціальної відповідальності  в частині дотримання нормативу працевлаштування інвалідів, хоча на ці організації штрафні санкції не накладаються.

Роботодавці в свою чергу висловили побажання та поділилися проблемами, з якими стикаються при працевлаштуванні інвалідів.

За результатами обговорення учасники «круглого столу» дійшли висновку щодо необхідності об'єднання зусиль для забезпечення тісного співробітництва між органами влади, організаціями інвалідів, роботодавцями  для надання особам з інвалідністю рівних можливостей зайнятості та вирішено проводити системне і всебічне інформування громадськості про стан ринку праці, перелік професій і спеціальностей, що користуються попитом у роботодавців, перспективи розширення сфери прикладання праці.

 

Інформація направлена Сєвєродонецьким міським центром зайнятості

Последние комментарии