На Луганщині відзначили Міжнародний день волонтера

На Луганщині відзначили Міжнародний день волонтера

5 грудня в Сєвєродонецьку відбувся обласний форум громадських активістів, які надають допомогу Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та усім хто потребує допомоги з нагоди Міжнародного дня волонтерів. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У заході взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники всеукраїнських і міжнародних благодійних і волонтерських організацій, військові, які зараз несуть службу в Луганській області, активісти з інших регіонів України, міст і районів області.

Під час роботи форуму його учасники змогли долучитись до національних консультацій у форматі Skype-конференції, де їх привітала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, на тему «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?» у рамках роботи Всесвітнього кафе, ініційованого ресурсним центром для громадянського суспільства «Гурт».

Другу частину заходів відкрив пролог за участю вихованців творчого колективу «Арлекін» з м. Лисичанська, які після цього подарували гостям форуму фігурки янголів, виготовлених учнями шкіл міста Сєвєродонецька.

«Ви виконуєте вкрай важливу роботу з підтримки наших збройних сил та людей, які потрапили в біду», - зауважила, звертаючись до присутніх, перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, - волонтери є справжніми патріотами, які на ділі доводять свою любов до Батьківщини та її народу».

Також під час урочистостей вона вручила почесні грамоти та листи подяки облдержадміністрації.

Крім того, місцевим волонтерам за вагомий особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних Сил України та зміцнення співробітництва у військовій сфері життєдіяльності Збройних Сил України, вручено почесні нагрудні знаки «За заслуги перед Збройними Силами України» та грамоти начальника Генерального штабу Збройних Сил України – Головнокомандувача Збройних Сил України.

З нагоди урочистої події гостей своїм музикальними подарунками привітав ансамбль «Патруль» Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Последние комментарии