У Сєвєродонецьку відкрили центр цивільно-військового співробітництва

У Сєвєродонецьку відкрили центр цивільно-військового співробітництва

Сьогодні, 1 грудня, у Сєвєродонецьку відкрили центр цивільно-військового співробітництва сектору «А». У центрі співробітники ЗСУ спільно з обласною адміністрацією, правоохоронними органами, міжнародними та громадськими організаціями будуть допомагати населенню Луганщини. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної ввійськово-цивільної адміністрації.

Перед відкриттям центру заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов провів робочу зустріч з керівником обласної військово-цивільної адміністрації Георгієм Тукою, на якій вони обговорили питання співпраці з міжнародними організаціями, допомоги населенню у підготовці до зими, роботи з молоддю та дітьми, реалізації інформаційної політики, а також проблему безробіття в області з огляду на те, що не працюють великі підприємства.

Після перерізання символічної стрічки заступник Міністра оборони України разом із заступником голови Луганської облдержадміністрації Юрієм Клименком дали брифінг, на якому розповіли про діяльність центру. 

«Сенс у створенні цього центру співробітництва – це, у першу чергу, допомога людям. Наша мета – об’єднати зусилля органів влади, армії, міжнародних, громадських та волонтерських організацій для того, щоб максимально ділом, а не словом підтвердити, що Україна – це єдина країна, а український народ – це єдиний народ», – наголосив Ігор Долгов. 

«Завдяки цьому центру ми зможемо вирішувати будь-які питання і проблеми, які стосуються взаємодії з військовими. Наприклад, звертається до центру цивільно-військового співробітництва людина, будинок якої знаходиться на передовій, і каже, що в її городі стоїть бліндаж, чи можна його перенести? І центр буде вирішувати це питання. Я сподіваюся, що з відкриттям цієї структури у Сєвєродонецьку наша взаємодія буде ще більш ефективною», – відзначив Юрій Клименко. 

«Це знакова подія для області. Наші офіцери у школах вже проводять заняття з мінної безпеки. Ми також активно допомагаємо у Сватовому», – сказав підполковник Олексій Чернецький, начальник об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва сектору «А».

Последние комментарии