Декада зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю в Луганській області

З 1 по 10 грудня 2015 року Луганська обласна служба зайнятості проводить Всеукраїнську декаду зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю з нагоди Міжнародного Дня інвалідів, що оголошений 3 грудня Генеральної Асамблеєю ООН.

Декада зайнятості буде відбуватися в усіх центрах зайнятості Луганської області, яка спрямована на всебічну допомогу людям: підвищення конкурентоспроможності на ринку праці різних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю та учасників АТО, підвищення соціальної відповідальності роботодавців та посилення взаємодії влади і громадянського суспільства у вирішенні проблем зайнятості даної категорії.

В усіх базових центрах зайнятості області відбудеться низка заходів, як-то: «круглі столи», Дні відкритих дверей, презентації роботодавців, масові акції, у т.ч. виїзні, ярмарки вакансій, інформаційно-просвітницькі заходи, профорієнтаційні заходи тощо із залученням представників органів місцевої влади, роботодавців, волонтерів, психологів, громадських організацій, інших соціальних партнерів. Загалом – близько 70 заходів.

Під час засідань круглих столів та інформаційних семінарів роботодавців ознайомлять із законодавством щодо створення робочих місць для людей з особливими потребами та можливістю отримання компенсації ЄСВ.

Також планується відвідування учасників АТО в госпіталях та інших установах спеціалістами центрів зайнятості з метою надання психологічної підтримки.

Протягом декади двері центрів зайнятості будуть відкриті і для дітей з обмеженими фізичними можливостями: учням проведуть інтерактивні заходи для молоді (змагально-мотиваційні, інтелектуально-ігрові) «Знайомство зі світом професій», конкурси творчих робіт серед учнів, які перебувають на обліку у відділеннях ранньої реабілітації дітей-інвалідів.

Фахівці центрів зайнятості продемонструють здатність та можливість державної служби зайнятості: підвищення доступу до зайнятості, можливості отримання професійного навчання, отримання одноразової допомоги для осіб з інвалідністю та учасників АТО.

 

За більш детальною інформацією звертайтесь до будь-якого центру зайнятості Луганської області.

Последние комментарии