Молодь Сєвєродонецька вшанувала героїв Небесної Сотні

Молодь Сєвєродонецька вшанувала героїв Небесної Сотні

Сьогодні на площі Перемоги під національну музику і демонстрування на екранах роликів про події на Майдані 2013-2014 років пройшов мітинг-реквієм до Дня Гідності та Свободи. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

З 21-го листопада почалася Революція Гідності, що стала тією точкою відліку, коли українці продемонстрували остаточне неповернення до українофобських режимів, обираючи європейськість і свободу.

У цей день рівно два роки тому в Києві невеличким наметовим містечком громадських активістів і студентів розпочалась акція протесту проти гноблення та поневолення.

Свідомі українці були приголомшені відмовою Януковича підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі. Студенти першими вийшли на акцію протесту проти свавілля можновладців, неповаги до інтересів громадян України.

На площі у Сєвєродонецьку зібралося декілька сотень молодих людей. Звертаючись до них, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, учасник Євромайдану Георгій Тука сказав: «Сьогодні незвичайне свято. Сьогодні відзначається День Архангела Михаїла – покровителя вояків, і День Гідності та Свободи. Недарма, що саме в ці дні двічі повставав український народ. Коли я зараз дивлюся на фотографії хлопців, які віддали свої життя на Майдані, я не можу знайти інших слів – це Воїни Добра».

Але не тільки в Києві повстав Майдан. Майдан як символ свободи та гідності запалав у серцях мільйонів українців і вивів їх на вулиці міст. Про це розповіли громадські активісти, ті, хто вийшов на Луганський Майдан.

Під час заходу молоді люди – переможці літературних конкурсів «Герої не вмирають» та «Україна – єдина країна» читали вірші, а у форматі вільного мікрофону студенти з лампадками в руках і портретами загиблих, а також усі бажаючі говорили про героїв Небесної Сотні.

Як дань безмежної вдячності українців, на знак пошани до світлої пам’яті усіх героїв – відомих та безіменних, які віддали життя за свободу України, які захищали Україну від ворога внутрішнього і зовнішнього, була оголошена хвилина мовчання.

У рамках заходу на вшанування патріотизму і мужності тих, хто загинув за рідну країну, усі присутні свічками, як символами безсмертних душ героїв Небесної Сотні, на площі виклали найжаданіше і найцінніше для кожного українця – слово ВОЛЯ.

Пам’ять про Небесну Сотню завжди буде нагадувати кожному українцю про ціну свободи. Високу і криваву ціну заради їх гідного життя.

Последние комментарии