Кримінальні правопорушення та інші події, пов’язані з виборами

За даними Головного управління Національної поліції в Луганській області.

15 листопада до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення довіреної особи одного з кандидатів на посаду міського голови м.Сєвєродонецька про те, що ним отримана анонімна інформація щодо можливої провокації на площі перед будівлею Сєвєродонецької міської ради у вигляді проведення мітингу на підтримку іншого кандидата на посаду міського голови. Виїздом на місце події встановлено, що на площі перед будівлею Сєвєродонецької міської ради відбувається запланований санкціонований мітинг працівників одного з підприємств міста з приводу невиплати заробітної плати, при цьому, будь-яких вимог стосовно виборчого процесу учасники мітингу не висловлювали.

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць голова виборчої комісії не реєструє спостерігачів. Виїздом на місце події встановлено, що на виборчій дільниці у кореспондента однієї з газет виник конфлікт із головою виборчої комісії з приводу того, що вона не бажала його зареєструвати як представника ЗМІ. Конфлікт був вичерпаний до прибуття правоохоронців.

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення місцевої мешканки 1963 р.н. про те, що на 6-ти виборчих дільницях, що розташовані у селищах, які відносяться до Сєвєродонецької міської ради, відбувається фальсифікація виборів. При опитуванні заявниця мотивувала своє звернення тим, що виборці отримують для голосування два бюлетеня, тим самим віддають два голоси (один – за селищного голову, а другий – за голову м.Сєвєродонецьк), що на її думку є порушенням виборчого процесу.

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць невідома особа у кабінці для голосування сфотографувала свій бюлетень. Перевіркою встановлено, що місцевий мешканець 1985 р.н. прийшов на виборчу дільницю для участі у голосуванні та зробив фото наданого йому виборчого бюлетеню, після чого самостійно видалив фотознімок зі свого телефону.

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшли повідомлення про те, що біля одного з будинків по вул. Гагаріна та вул. Донецькій м. Сєвєродонецьканаклеєні агітаційні листівки. Перевіркою встановлено, що на вказаному будинку висить агітаційна листівка за одного з кандидатів на посаду міського голови Сєвєродонецька.

15 листопада до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчій дільниць виник конфлікт між членами комісії та журналістами. Виїздом на місце події встановлено, що позаштатний кореспондент одного з друкованих видань, не реєструючись як представник ЗМІ, проводив фотозйомку біля виборчої дільниці. З приводу цього, між ним та головою виборчої комісії виник конфлікт, який було врегульовано до прибуття правоохоронців.

15 листопада до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення довіреної особи одного з кандидатів на посаду міського голови м.Сєвєродонецька про те, що в м. Сєвєродонецьку встановлені бігборди (4 одиниці) з агітацією на підтримку іншого кандидата на пост міського голови.

15 листопада до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення довіреної особи одного з кандидатів на посаду міського голови м.Сєвєродонецька, про те, що у приміщенні будівлі Сєвєродонецького палацу культури (пр-т. Хіміків м. Сєвєродонецьк) проводився масовий захід - з’їзд однієї з політичних партій, на якому проводиться агітація за одного з кандидатів на пост міського голови м. Сєвєродонецька.

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць міста стався конфлікт між головою виборчої комісії та журналістом. Виїздом на місце події встановлено, що на виборчій дільниці у позаштатного кореспондента одного з друкованих видань виник конфлікт із головою виборчої комісії з приводу того, що вона відмовляла в реєстрації представників ЗМІ. Конфлікт був вичерпаний до прибуття правоохоронців.

Дані факти зареєстровані та будуть розглянуті відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

Последние комментарии