Геннадій Зубко: «З резервного фонду планується виділити близько 40 млн гривень»

Сьогодні у місті Сватовому з робочим візитом побував Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Посадовець відвідав низку об’єктів: зокрема він побував в епіцентрі надзвичайної ситуації – на складі ракетно-артилерійського озброєння та біля пошкодженого будинку на вулиці Луначарського, 4.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Після огляду об’єктів під головуванням Зубка відбулася нарада з питань проведення оцінки збитків від пожежі та відновлення об’єктів, що постраждали внаслідок надзвичайної ситуації 29 жовтня. У нараді взяли участь голова Луганської обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, керівництво обласної адміністрації, Сватівської райдержадміністрації, Сватівської районної ради, представники силових структур і центральних органів виконавчої влади.

«За існуючим порядком, перш ніж відшкодувати збитки, треба порахувати їх. Потрібно дослідити кожен із пошкоджених об’єктів. Деякі «експерти» дозволяють собі коментувати, що це робиться надто повільно. Бувають такі ситуації, як сьогодні ми мали змогу пересвідчитися. При зовнішньому огляді дах виглядає цілим, а як залізли на дах – побачили, що вся покрівля у мікротріщинах. Нажаль, це все потребує дослідження й часу. Я хочу подякувати всім, хто допомагає. Із першого дня ми відчуваємо допомогу практично від усіх регіонів. Зараз Луганщина переживає не кращі часи, але допомога надходила навіть із районів області. Хтось кошти перераховував, хтось надавав матеріали та техніку. Якщо ви проходили містом, то мали змогу переконатися, що йдуть відновлювальні роботи. У мене зауважень щодо ходу відновлювальних робіт не має. Я задоволений тим, як ми всі разом працюємо», – повідомив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука.

«Я можу сказати, скільки об’єктів зазнали ушкоджень – це 20 соціальних об’єктів, 59 багатоповерхівок і близько 500 приватних будинків . У 240 вже проведено обстеження і сьогодні визначені приблизні суми, які потрібні на відновлення. З резервного фонду планується виділити близько 40 млн гривень. Ми бачимо, що за такої кількості грошей ця трагедія набуде державного рівня», – відзначив Геннадій Зубко. 

Последние комментарии