Сьогодні на Донеччині останні комісії підбили підсумки голосування

Сьогодні останні комісії на Донеччині встановили результати проведення виборів. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.


Сьогодні, 3 листопада, чотири останні ТВК на Донеччині провели засідання, де підписали протокол щодо підведення підсумків місцевих виборів. Так, о 10:00 Олександрівська районна ТВК провела засідання, де зачитала протокол про підбиття підсумків голосування. А Димитрівська міська, Краснолиманська міська та Слов’янська міська комісії сьогодні зачитали протокол про вибори у багатомандатному виборчому окрузі (вибори кандидатів у депутати міської ради). Вчора, 2 листопада, Краматорська міська ТВК склала протокол про підсумки голосування в багатомандатному виборчому окрузі щодо виборів депутатів міської ради.

Великоновосілківська районна ТВК та Артемівська районна підбили підсумки голосування ще 27 жовтня. О 21:45 та об 11:58 відповідно. Також 27 жовтня о 19:35 Добропільська міська ТВК на своєму засіданні склала протокол про підсумки голосування по одномандатному виборчому округу – виборів міського голови. А о 20:35 – по багатомандатному виборчому округу – виборів депутатів міської ради.

28 жовтня о 12:00 склала протокол про підсумки виборів міського голови Краснолиманська міська ТВК.

У свою чергу, 28 жовтня о 10:00 Красноармійська районна ТВК, а о 20:00 29 жовтня Добропільська районна ТВК склали протокол про підсумки голосування по багатомандатному виборчому округу – виборів депутатів районної  ради. Слов’янська районна ТВК оголосила результати 30 жовтня.

Також 30 жовтня оголосили результати щодо виборів міського голови ще ряд комісій: Краматорська, Димитрівська, Дружківська (щодо виборів і міського голови, і депутатів), Слов’янська. Щодо двох останніх варто зазначити, що Дружківська міська ТВК при підбитті підсумків залишила без розгляд скаргу одного з кандидатів. А Слов’янська міська ТВК оприлюднила результати в ніч з 30 на 31 жовтня близько 4:00. Засідання затягнулось через попередні судові розгляди з питань вибори у Святогірську.

За словами аналітиків ДОО КВУ, строками встановлення комісіями результатів є 30 жовтня та 4 листопада. У частині 4 статті 85 Закону України «Про місцеві вибори» йдеться, що міські територіальні виборчі комісії не пізніш як на п’ятий день з дня голосування (тобто до 30 жовтня 2015 року включно) на підставі складених ними протоколів про результати виборів міського голови приймають одне з рішень: про визнання міського голови обраним, про проведення повторного голосування або про визнання виборів міського голови такими, що не відбулись. А відповідно до частини 1 статті 86 Закону України «Про місцеві вибори», міські та районні територіальні виборчі комісії не пізніш як на десятий день з дня голосування (тобто до 4 листопада 2015 року включно) встановлюють результати виборів депутатів у багатомандатному окрузі. 

Последние комментарии