На Луганщині міліція ліквідувала одну зі схем фінансування тероризму

Оперативники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Луганській області викрили схему фінансування терористичної організації, так званої «ЛНР», через систему подвійної реєстрації. Загальна сума фінансування терористів «ЛНР» склала понад три мільйони гривень.

Про це повідомляє Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Правоохоронцями було встановлено низку підприємств, розташованих на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області, які мають подвійну реєстрацію на території так званої «ЛНР» та одночасно перереєстровані на території України.

Указані підприємства проводили будівельно-ремонтні роботи по відновленню інфраструктури Луганської області. Ці роботи фінансувалися з місцевих бюджетів. Загалом на розрахункові рахунки вказаних підприємств було перераховано понад 3 мільйони гривень для проведення робіт. У подальшому ці гроші було переведено у готівку та направлено на сплату податків та інші механізми фінансування терористичної діяльності так званої «ЛНР». 

За вказаним фактом слідчим управлінням ГУМВС України у Луганській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі проводяться слідчі дії з встановлення додаткових фактів та кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Последние комментарии