В об'єктиві фотоапарату: життя в перехідному періоді очима молоді

З 5 по 15 листопада в Сєвєродонецькій міській бібліотеці для юнацтва ім.Й.Б.Курлата (вул. Курчатова, буд.17.) відбудеться виставка фото, виконаних учасниками фототабору National Geographic Україна для молодих переселенців. Фототабір працював у Харкові 5-10 липня 2015 року за підтримки Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID).

На виставці представлені 50 з кількох тисяч знімків, зроблених молодими учасниками табору. На фото, що експонуються, – люди, які розповідали свої історії таким, як вони, переселенцям. 

Моменти життя, зафіксовані фотоаматорами.
У перший день виставки відвідувачі зможуть поспілкуватися з авторами-фотографами, що брали участь у проведенні фототабору.
Протягом осені фотовиставка експонується у 8 містах України. Вона вже пройшла у Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровську, Одесі, Слов’янську.

Детальніше про фототабір у Харкові. Майже тиждень 20 юнаків та дівчат – вимушені переселенці з Криму й Донбасу, які зараз живуть в інших містах України, - практикувалися розповідати історії переселенців через фотографії та статті у фототаборі National Geographic - Україна. Оповідати мовою фото молодь вчили досвідчені фотографи журналу National Geographic.

Учасники проекту віком від 17 до 30 років були зосреджені на проблемах вимушених 
переселенців, які не зі своєї волі покинули власні домівки і тепер мають починати все майже відпочатку. 

Шестиденний тренінг-практикум вчив аматорів засобам документування реальності свого життя – життя людей, що потерпіли внаслідок конфлікту на території власної країни. Тренінг поєднав у собі навчальні сесії та практичні фотозйомки в місцях поселення вимушених 
переселенців.

Фотовиставка та молодіжний фототабір National Geographic стали можливими завдяки 
підтримці проекту «Українська ініціатива зміцнення громадської довіри» Агенства 
США з Міжнародного Розвитку (USAID) у партнерстві з Інститутом регіональної преси та інформації (Харків) та організацією Vision Workshops (США).

Последние комментарии