Державтоінспекція Луганської області проводить заходи, спрямовані на виявлення водіїв у нетверезому стані

Деяких водіїв від спокуси сісти за кермо після споживання алкогольних напоїв не зупиняє ані можливість втратити життя чи здоров'я, ані адміністративна відповідальність.

За поточний рік з вини нетверезих водіїв на автодорогах та вулицях Луганської області сталися 42 ДТП, у яких чотири людини загинуло і 55 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Як показує статистика, кількість людей, які сідають за кермо напідпитку, у вихідні дні зростає. Тому саме у вихідні максимальна кількість нарядів ДАІ заступає на патрулювання, у тому числі й у нічний час.

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод з вини нетверезих водіїв Державтоінспекція області проводить профілактичні відпрацювання з виявлення та припинення фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння.

В неділю 1 листопада працівниками ДАІ Луганської області виявлено 29 грубих порушень ПДР половина з них водії, які перебували за кермом на підпитку.

Так, в місті Сєвєродонецьку, Луганської області о 21.50 на вулиці Космонавтів співробітниками ДАІ, був зупинений 32-річний водій автомобіля ВАЗ-21063, який керував транспортом без водійського посвідчення на підпитку. Підчас медичного огляду в крові у правопорушника виявлено 1.9 проміле алкоголю. Реакція водія, на все що відбувалося була дуже повільна. Тільки уявити можна, щоб водій міг накоїти в такому стані. На нього були складені адміністративні протоколи за статтями 126 та 130 КпАП України.

За 1 листопада в Луганській області не допущено жодного ДТП.
Державтоінспекція звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням не залишатися байдужими до проблеми пияцтва за кермом і своєчасно інформувати правоохоронні органи про водіїв, які ведуть себе на дорозі неадекватно, керують автомобілем у нетверезому стані. Для цього достатньо набрати номер 102 з будь-якого телефону.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии