Офіційна інформація щодо ситуації у м. Сватове. Станом 31.10.15 (16:00)

Станом на 16-00 31.10.15 у м. Сватове, що на Луганщині – стабільно. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За час ліквідації наслідків ЧС загинуло 2 особи (1-військовий, 1 – цивільна особа. До лікувальних закладів охорони здоров’я звернулось 22 особи (військових -18, цивільних -4).
Пожежа практично ліквідована.

На цей час зроблено попередню оцінку зруйнованих об’єктів.

Встановлено, що 305 об’єктів житлового фонду потребують часткового ремонту, зокрема ремонту крівель та заміни шиферу, понад 500 об’єктів потрібно засклити. Є потреба в 9000 листів шифера, 3000 кв.м. скла, та біля 400 оконних блоків.

З метою виявлення пошкоджень проводиться по квартирний та по будинковий обхід житла.

Організовано роботу трьох пунктів обігріву та роздачі гарячого харчування, забезпечено адресну доставку харчування людям похилого віку.

Понад 500 родин отримало плівку, штапики та цвяхи для забиття вікон. Працюють 5 бригад.
Виконані аварійні роботи по відновленню даху будинку 8 на кв. Луначарського м. Сватове, в який безпосередньо влучив снаряд.

У м. Сватовому пошкоджено школу мистецтв, будівлю пенсійного фонду, будівлю міської ради, гімназії, три загальноосвітні школи, центр розвитку дитини, школу-інтернат, три дитячих дошкільних заклади.

Водопостачання та електропостачання міста відновлено у повному обсязі.
Рішенням штабу з НС було відключено 12 населених пунктів, в тому числі й Сватове. Без газопостачання було 11 619 абонентів. У зв’язку з частковою локалізацією було відновлено подачу газу 9 сіл та 90% приватних абонентів м. Сватове, психіатричну лікарню. Таким чином, підключено 9454 абонентів. Тривають роботи з відновлення газопостачання у с. Мілуватка Сватівського района, с. Новонікольське Кремінського району. Обстежується підземний газопровід високого тиску. До роботи залучено 150 спеціалістів та 15 одиниць спецтехніки. Газове управління м. Сватове зруйноване повністю.

В оперативний штаб з ліквідації пожежі, який працює цілодобово надходять звернення не тільки з Луганщини, але й з усіх куточків України. Запитують, чим можна допомогти. Зокрема, з м. Харкова вже вирушили будівельні бригади, які допомагатимуть у відновленні інфраструктури та житлового фонду. Відгукнулись всі міжнародні організації. Вони забезпечуватимуть поставку шиферу, скла, промислового дерева, цементу тощо.

Последние комментарии