Обласна влада має запровадити реальний механізм відшкодування збитків мешканцям зруйнованого будинку в Лисичанську

Обласна влада має запровадити реальний механізм відшкодування збитків мешканцям зруйнованого будинку в Лисичанську

Мешканці зруйнованого будинку №17 у кварталі Жовтневої революції в Лисичанську досі не отримали ні компенсації збитків на житло, ні житла.

Днями в рамках робочої поїздки до Лисичанська перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко відвідали будинок № 17, кв. Жовтневої революції, який був зруйнований унаслідок минулорічних активних бойових дій.

Керівники області поспілкувалися з місцевими жителями та ознайомилися з інформацією щодо проблем із наданням компенсації збитків за втрачене житло мешканцям будинку.

«На сьогодні маємо два завдання: з’ясувати, де та з якої причини зупинилася спеціальна постанова Кабміну стосовно долі цього будинку, і запропонувати реальний алгоритм відшкодування збитків», – зауважила Єлизавета Пушко-Цибуляк.

Обговорювання питання щодо цього будинку, за її словами, відбудеться на найближчому засіданні комісії з надзвичайних ситуацій. Планується підготувати нове звернення до Прем’єр-міністра України щодо вирішення цього болючого питання. Облдержадміністрація запропонує свій алгоритм, виходячи з фактичної площі й вартості житла в цьому регіоні, та підготує власний проект постанови Кабміну з визначених проблем.

«Поки ми нічого не отримали, - каже одна з мешканців будинку Наталія, - але ми будемо чекати. Ми налаштовані на діалог та хочемо бачити адекватні дії влади щодо нашого питання».

Всього у будинку проживало 108 сімей.

Последние комментарии