На Луганщині — перемир'я. У Попаснянському районі триває відведення озброєння

За останню добу станом на 7-му ранку 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках — перемир’я. Не зафіксовано жодного факту  порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

На Луганському напрямку спеціальна моніторингова місії (СММ) ОБСЄ у рамках Мінських угод завершила верифікацію відведеного озброєння. Протягом  17-18 жовтня, за інформацією прес-служби СММ ОБСЄ, міжнародні спостерігачі провели 23 патрулювання. Спостерігали відносно спокійну ситуацію в більшості районів.  СММ перевірила одне постійне місце зберігання озброєння ЗСУ та одне – т.з. «ЛНР» та підтвердила наявність всього заявленого озброєння в обох місцях зберігання, як це передбачено згідно з додатком до Комплексу заходів у рамках міжнародних домовленостей.

На Артемівському напрямку (Попаснянський район) сьогодні продовжується реалізація другого етапу відведення техніки та озброєння. Від лінії розмежування на відстань не меншу ніж 15 км за спостереження моніторинг-офіцерів ОБСЄ відводяться танки, протитанкові гармати калібром до 100 міліметрів і міномети калібром до 120 міліметрів включно. Підрозділи ЗС України повністю відкриті для роботи міжнародних спостерігачів. Водночас з протилежної сторони зафіксовано факти перешкоджання роботі СММ ОБСЄ. Зокрема, 18 жовтня озброєні особи заборонили доступ моніторинг-офіцерів в підконтрольне «ДНР» с. Луково.  Бойовики заявили про те, що міжнародні спостерігачі зобов’язані були попередити про свій приїзд заздалегідь. Як повідомила прес-служба СММ ОБСЄ, залишаючи населений пункт, представники ОБСЄ почули погрози, що їх розстріляють, якщо вони повернуться.

На Луганщині тривають навчання з вогневої підготовки. Військовослужбовці шостої хвилі мобілізації покращують навички стрільби з озброєння БМП та стрілецької зброї.

Вчора військові інженери виконували завдання з розмінування місцевості поблизу с. Кримське Новоайдарського району. У цьому ж районі ремонтні бригади за координації групи цивільно-військового співробітництва ЗС України проводили роботи з обслуговування та відновлення високовольтних ліній електропередач.

Последние комментарии