На Лугащині завершено 2 етап з відведення озброєння до 100 мм

За останню добу станом на 7-му ранку 17 жовтня 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках — перемир’я.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Згідно з планом на Луганському напрямку у рамках доповнень до Мінських угод українські військовослужбовці відвели від лінії розмежування на відстань не менше 15 км 82-мм міномети. Таким чином завершено другий етап з відведення озброєння. Триває його верифікація спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Українські підрозділи повністю відкриті для роботи міжнародних спостерігачів. Водночас зафіксовано факти недопуску моніторинг-офіцерів до військових баз НЗФ. Зокрема, за інформацією прес-служби місії ОБСЄ, у контрольованому т.з. «ЛНР» Алчевську спостерігачі ОБСЄ спробували увійти на обгороджену територію, де знаходяться бойові броньовані машини. Озброєна людина, що охороняє об'єкт, заявила, що за відсутності його командира він не уповноважений впускати представників ОБСЄ на територію об'єкта. Спостерігачі зафіксували, щонайменше, 12 одиниць бронетехніки всередині обгородженій території, у тому числі бойові машини піхоти БМП-1 і БМП-2 та БМД.

Вчора о 13-40 надійшла інформація співробітників СБУ про те, що у лісосмузі, в районі 1-го охолоджувального водосховища Луганської ТЕС (м. Щастя) у ґрунті виявлено обладнаний та прихований невстановленими особами «схрон» з боєприпасами. У ході перевірки вказаної інформації співробітники Новоайдарського РВ ГУ МВСУ та оперативної групи СБ України у ході проведення огляду вищевказаної території виявлено та вилучено: ручний протитанковий 1 вогнемет «Шмель»; 2 постріли до ПТКР; 3 ручні гранати Ф-1 із запалами; 6 ручних гранат РГН із запалами, 210 патронів до АК-74 калібром 5,45 мм.

Співробітники Держприкордонслужби в пункті пропуску «Мілове», що на Луганщині, виявили 600 тисяч гривень, які чоловік та жінка (громадяни України) приховали від прикордонного та митного контролю. Їх виявлено у результаті поглибленої перевірки особистих речей. Гроші встановленим порядком вилучено.

Последние комментарии