Рівень корупції у бізнесі на Луганщині найнижчий по Україні, – опитування

Міжнародна організація Transparency International спільно з товариством споживчих досліджень GfK, аудиторською фірмою «ПрайсвотерхаусКуперс» та Приватбанком провели другу хвилю дослідження «Рівень сприйняття корупції бізнесом», повідомляє прес-служба Луганської обласної ВЦА.

Опитування проводилося серед директорів підприємств шляхом телефонних інтерв’ю, у якому взяли участь 2 741 респондент. Період проведення: серпень – жовтень 2015 року. Підприємства для опитування були обрані за критеріями регіону галузі та обороту так, щоб вибірка була репрезентативна для України. 

Запропоноване питання респондентам: як би ви оцінили ситуацію з корупцією в наших державних органах за останні 6 місяців: за шкалою від «-5» до «+5», де «-5» – ситуація значно погіршилася, «0» – не змінилася, «+5» – значно покращилася. 

У Луганській області на ряду з Хмельницькою середня оцінка становила «– 0, 09», що є найкращим результатом серед інших областей України. 

«У попередньому дослідженні ми «пасли задніх». Така оцінка змін – аванс: сподіваюся, що наступне дослідження продемонструє рух у позитивному напрямку: від «-» до «+», лише після цього можна буде говорити про стійкий тренд, а не хиткі очікування луганчан», – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Повні результати дослідження можна подивитися за посиланням http://www.corruption-index.org.ua/

Последние комментарии