Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії відсвяткував 70-у річницю від дня заснування колективу

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії відсвяткував 70-у річницю від дня заснування колективу

9 жовтня 2015 року в концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва пройшов святковий концерт академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, присвячений 70-річчю колективу.

На святковому концерті своє мистецтво подарували глядачам почесний головний диригент оркестру Курт Шмід (Австрія) та головний диригент оркестру Євген Тутевич, які сприяли відродженню роботи колективу в Сєвєродонецьку навесні цього року.

В своїх виступах диригент Курт Шмід та директор обласної філармонії Ігор Шаповалов подякували керівництву Луганської області за постійну підтримку музикантів оркестру та вагомий внесок у новітню історію колективу.

Зі святом музикантів привітав керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. В своїй промові очільник Луганщини виразив захоплення грою музикантів, подякував їм за відродження роботи колективу в сьогоднішніх умовах, побажав натхнення та нових звершень. Також Георгій Борисович зробив сюрприз музикантам, він подарував сертифікат на музичні інструменти для ударної установки.

Ще Г. Тука анонсував придбання концертного роялю, який так потребують музичні колективи обласних закладів культури. Взагалі в цьому році на Луганщині закладами культури святкуватимуться 3 ювілеї: 70-річчя академічного симфонічного оркестру, 50-річчя Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокофєва та 75-річчя Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Кожен з цих колективів звертається в своїй творчості до музичних творів і кожен з них в даний час готує свої прем’єри на сцені училища, тож концертний рояль, який буде придбано за сприянням голови обласної військово-цивільної адміністрації буде величезним подарунком всім трьом колективам.

Наприкінці свого поздоровлення Георгій Тука нагородив музикантів оркестру почесними грамотами адміністрації, а також вручив музикантам нагороди від Міністерства культури України.

Після офіційної частини розпочалася ювілейна концертна програма оркестру, під час якої переповнена зала неодноразово вибухала бурхливими оплесками.
Свято музики продовжиться в Сєвєродонецьку 10 жовтня 2015 року, оркестр дасть ще один ювілейний концерт.

Симфонічний оркестр був створений одразу ж після закінчення Другої світової війни, першими музикантами були солдати, які щойно повернулися з фронту. Через 70 років, у 2015 році оркестр повторив свою історію. Всі музиканти, що виїхали з окупованого Луганська і роз’їхалися по всій Україні, зібралися в Сєвєродонецьку, для того щоб відновити роботу славного колективу.

Последние комментарии