На Луганщині – перемир’я. Стартувала друга черга відведення озброєння

За останню добу станом на 7-му ранку 7 жовтня 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках – перемир’я.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Вчора о 15.00 командування сектору «А» проінформувало про завершення першої черги з відведення бронетехніки та озброєння. Відведено танки  Т-64 та Т-72. Завдання виконано у повному обсязі. Триває верифікація. Міжнародні спостерігачі перевіряють відповідність індивідуальних заводських номерів та місця передислокації танків, на відстані не менше 15 кілометрів від лінії розмежування.

Сьогодні стартувала друга черга з відведення  82-мм мінометів.  12-13 жовтня спланована третя черга з відведення протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів. Нагадаю, підрозділи ЗС України на Луганщині отримали 14 діб на виконання дій, регламентованих доповненнями до Мінських угод.

На полігонах Луганщини продовжуються навчання з вогневої підготовки. Навички стрільби зі стрілецької зброї, РПГ-7 та РПГ-18. На цьому тижні планується також навчальна стрільба з танків та артилерії.

Триває відновлення ліній комунікацій та інфраструктури регіону. Зокрема сьогодні за координації групи цивільно-військового співробітництва ЗС України працюють ремонтні бригади з відновлення електро- та газопостачання у селах Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району. Роботу ремонтників забезпечують військові сапери.

Последние комментарии